miercuri, octombrie 28, 2020

Anghinarea este una dintre cele mai cunoscute plante din regiunea mediteraneană, fiind utilizată nu doar în gastronomie, ci şi în scopuri medicinale datorită proprietăţilor curative extrem de variate. Beneficiile nutriţionale ale acesteia se menţin atât în stare naturală, cât şi în cazul în care planta este gătită la aburi, întrucât îşi poate conserva vitaminele şi mineralele chiar şi la temperaturi ridicate.

Citește și:

Acţiunea terapeutică a anghinarei se datorează în special conţinutului ridicat de cinarină, un compus al potasiului cu rol puternic antioxidant, diuretic şi de protecţie împotriva substanţelor nocive din organism. De aceea, specialiştii Ropharma recomandă utilizarea anghinarei pentru reducerea colesterolului, în problemele digestive,  detoxifierea şi asigurarea funcţionarii corecte a ficatului.

Citește și:

Deoarece există două tipuri de colesterol, HDL (colesterolul bun) şi LDL (colesterolul rău), este important  de ştiut că nivelul ridicat al colesterolului LDL produce îngroşări şi chiar blocări ale arterelor, putând fi cauza unui infarct miocardic sau a unui accident vascular cerebral. În shimb, colesterolul benefic HDL conţine antioxidanţi, proteine şi un nivel scăzut de lipide, având efecte benefice asupra sistemului cardiovascular. Astfel, plantă de anghinare acţionează într-un mod complex asupra organismului, determinând scăderea nivelului de colesterol LDL şi simultan stimulând colesterolul HDL datorită conţinutului bogat în nutrienţi şi a proprietăţilor variate ale acestora:

Citește și:

 

  • Îmbunătăţirea funcţionării bilei – Dischinezia biliară sau “ bila leneşă” este cel mai adesea determinată de consumul excesiv de alimente bogate în grăsimi sau foarte condimentate, un nivel ridicat de stres sau lipsa activităţilor fizice. Pulpa de anghinare are un conţinut ridicat de antioxidanţi din familia polifenolilor, care au rolul de a stimula procesul de funcţionare a bilei.
  • Stabilizarea nivelului glicemic  – anghinarea asigură aproximativ un sfert din doză zilnică recomandată de fibre ce reglează indexul glicemic din sânge, normalizează metabolismul şi ajută la controlarea apetitului.
  • Reducerea nivelului de colesterol – nivelul ridicat de cianină din compoziţia anghinarei asigură un nivel scăzut al colesterolului LDL prin stimularea eliminării grăsimilor şi mai mult decât atât,  ajută la menţinerea unei valori constante a colesterolului  benefic.  Datorită acţiunii intensive a anghinarei asupra grăsimilor din organism, această plantă determină şi buna funcţionare a sistemului cardiovascular, care este în corelaţie directă cu nivelul grăsimilor din sânge.
  • Acţiune puternic antioxidantă – anghinarea se află printre plantele cu cea mai bogată compoziţie în antioxidanţi, clasându-se pe locul 7 dintr-o serie de peste 1000 de alimente cu rol în detoxifierea organismului. Astfel, aceasta asigură protecţia împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi şi a depunerilor de grăsime la nivelul vaselor de sânge, previne îmbătrânirea celulelor, scade riscul instalării obezităţii şi stimulează imunitatea.
  • Prevenirea hipertensiunii arteriale – un alt nutrient important conţinut de anghinare este potasiul, unul dintre mineralele cu beneficii vitale asupra sistemului cardiovascular şi  secreţiei optime a bilei.

Anghinarea poate fi consumată şi sub formă de supliment, obţinut prin extracţia naturală a acestei plante. Produsul Anghinare de la Ropharma conţine acest ingredient-cheie şi este îmbunătăţit cu stearat de magneziu ce ajută la digestie, îmbunătăţeşte sistemul vascular şi scade nivelul de stres. Produsul natural Ropharma  ajută la reglarea digestiei, prin stimularea secreţiei biliare şi modificarea calitativă a compoziţiei bilei, eliminarea acesteia având drept rezultat uşurarea procesului digestiv, sprijinirea capacitatii naturale de regenerare a ficatului, susţinerea digestiei, întreţinerea proceselor normale de detoxifiere.

Parteneri--