joi, octombrie 6, 2022

Există o mulțime de obiceiuri proaste în stilul nostru de viață care afectează sănătatea, iar corpul ne oferă indicia, ne atrage atenția că ceva nu e în regulă. De exemplu, unul dintre ele apare la nivelul picioarelor. Acest lucru indică un cholesterol mărit.

Colesterolul se poate simți la nivelul picioarelor! Durere apăsătoare

Potrivit Express, colesterolul se acumulează în artere în mod silențios, declanșând probleme de sănătate precum boli de inimă și accidente vasculare. Dar prezența lui ar putea să fie semnalată la nivelul picioarelor, deoarece, atunci când arterele se îngusteaza sau se blocheaza din cauza colesterolului depus pe pereții vaselor, nu mai furnizează suficient sânge pentru a permite mușchilor și organelor o buna functionare, iar picioarele suferă, mai ales atunci când ai de făcut plimbări lungi.

Te-ar mai interesa: Boala care răpune zeci de mii de oameni poate fi d...

Durere apăsătoare la nivelul gambei

Această afectare a arterelor este cunoscută și sub denumirea de boală vasculară periferică, iar simptomul cel mai comun și cel mai precoce este claudicația intermitentă, o senzație de tensiune sau durere apăsătoare la nivelul gambei, în partea inferioară a coapsei sau la nivelul fesei, în timpul unei activități cum este mersul.

Durere declanșată de activitatea fizică

Durerea este declanșată de activitatea fizică, de obicei este vorba despre mers și se calmează la repaus. Totuși, este bine de știut că există și persoane asimptomatice.

Te-ar mai interesa: Cercetătorii atenționează: Risc mai mare de atac d...

Potrivit cercetărilor,  doar una din trei persoane cu boală arterială periferică prezintă claudicație intermitentă. Iar unii nu au acest simptom pentru că sunt sedentary și nu merg suficient pentru a genera caudicația. Pe de altă parte, unii experți spun că acest semnal de alarmă de la nivelul picioarelor este mai frecvent la femei decât la bărbați.

Alte simptome ale bolii arteriale periferice cu localizare la membrele inferioare pot fi: scăderea forței musculare, a funcționalității și a echilibrului, senzație de răceală și amorțeală la nivelul picoarelor și degetelor de la picioare, leziuni dificil de tratat și dureri ale membrelor chiar și în lipsa mișcării, fapt care indică progresia către o formă gravă a bolii arteriale periferice. În cazul bărbaților, un simptom suplimentar poate fi disfuncția erectile, notează aceeași sursă.

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: scapi de 20 de kilograme în 13 zile!...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private