miercuri, octombrie 21, 2020

Colostrumul este considerat cel mai vechi și valoros element nutritiv. Este laptele mamiferelor-femelă pentru puii lor în primele 24 până la 72 de ore de viață ale acestuia. Substanțele constitutive într-o astfel de concentrație nu mai sunt găsite în niciun alt produs natural.

Colostrumul este o substanță naturală unică, având cel mai puternic efect de regenerare a corpului uman. Se compune din peste 250 de substanțe naturale care au ca funcție principală protejarea și regenerarea celulelor în organismul uman.
Pe lângă vitamine, minerale și aminoacizi esențiali, colostrumul conține o foarte puternică doză de factori de imunitate și creștere, inclusiv FCE (Factorul de Creștere a Epidermei), un factor de creștere epidermică aparținând citokinelor care stimulează și repară epiderma. Citokinele laptelui accelerează vindecarea rănilor, îmbunătățesc hidratarea și hrănirea pielii, stimulează regenerarea și creșterea diviziunii stratului germinal al epidermei. De asemenea, colostrumul conține un factor de creștere epitelială (EGF) care protejează și stimulează creșterea celulelor epiteliale și un factor de creștere pentru fibrolaste care repară leziunile și micșorează inflamațiile. Colostrumul combate simptomele de îmbatrânire și determină regresia lor semnificativ, regenerând țesuturile și restabilind echilibrul celular.
Colostrumul ajută organismul să continue procesele normale de creștere și regenerare ale musculaturii, cartilagiilor, oaselor, tendoanelor și celulelor nervoase îmbătrânite sau afectate, să obțină energie din grăsimi, prin ardere, contribuie la reconstructia ADN-ului, să echilibreze glicemia, să vindece mai rapid rănile, arsurile, inflamațiile (atât intern cât și extern), să țină sub control infecțiile și durerile.
“Colostrumul ne pune la dispoziție o multitudine de substanțe vitale într-o combinație unică. Cel mai important pentru corpul nostru este existența unui raport armonic între substanțele care acționează asupra metabolismului nostru. Combinația eficientă a substanțelor naturale vitale este mult mai importantă pentru organism decât o cantitate mare dintr-o singură substanță benefica, sau decat substanțele prelucrate chimic. Colostrumul este o substanță cunoscută pentru aportul adus la vindecarea rănilor și inflamațiilor pielii și ținerea sub control a infecțiilor. Recomand utilizarea colostrumului, sub diverse forme, în special unguent, pentru tratarea rănilor piciorului diabetic, pentru regenerarea țesuturilor lezate sau deteriorate, pentru iritații și arsuri.”, spune Dr. Furtuna Bogdan, medic de familie.
Cel mai frecvent, colostrumul se aplică în chirurgie plastică și reconstructivă, medicină, dermatologie, alergologie, dietetică, geriatrie, imunologie, oncologie, probleme vasculare estetice dar și în multe alte domenii.

Parteneri--