Sari la conținut

Colțul de rai din România. 7 boli pe care le poți trata cu ajutorul apelor tămăduitoare

moneasa
sursa foto: facebook monseasa official
statiuni balneare

Supranumită „Perla Munților Apuseni”, Moneasa reprezintă una dintre cele mai solicitate stațiuni din țară, fiind amplasată la o altitudine de aproape 300 de metri, la poalele Munților Codru-Moma.

În Moneasa puteți beneficia de băi termale și de tratamente de relaxare pentru ameliorarea stresului. De asemenea, în Valea Văilor există un lac splendid cu nuferi termali. Alături de lac se găsește prima vilă construită în stațiune, în 1891, numită „Nufărul”. Imobilul a aparținut contelui Weincheim.

În Moneasa se află, de asemenea, un complex turistic cu facilități de tratament balnear, care este situat la 400 de metri de centrul stațiunii. Stațiunea balneară are 3 bazine pentru băi reci cu apă minerală (temperatura medie de 26 de grade), o plajă, facilități pentru băi calde în băi cu apă minerală, pentru electroterapie, hidroterapie și fizioterapie și o pârtie de schi; potrivit tratamentbalnear.ro.

Moneasa dispune de facilități importante destinate relaxării, cum ar fi o pârtie de schi de peste 200 m, săli de sport, etc. În cadrul complexului se organizează festivaluri de folclor și artă tradițională românească și Festivalul Clătitelor.

Stațiunea Moneasa
Sursa foto: Centrul de Informare turistică Arad

Tratamente Moneasa

Potrivit Stiri de Cluj, în această stațiune, turiștii se pot trata de următoarele afecțiuni:

  • afectiuni ale sistemului nervos periferic;
  • afectiuni neurologice periferice si centrale;
  • afectiuni ginecologice cronice;
  • nevroza astenica;
  • afectiuni asociate (boli metabolice si de nutritie);
  • reumatism;
  • periartrita scapulohumerala.

Oaspeții au la dispoziție diverse tratamente: băi termale, tratamente de relaxare pentru eliminarea stresului și a oboselii într-un peisaj deosebit și în aerul proaspăt al stațiunii, electroterapie și fizioterapie.

Stațiunea balneară Moneasa din județul Arad, cunoscută sub numele de „Perla Apusenilor”, a fost odată foarte apreciată de turiști. În timp și-a pierdut din strălucire, însă continuă să fie vizitată de mii de oameni din întreaga țară pentru a se trata.

Pentru ca stațiunea balneoclimaterică să revină la gloria de altădată, Consiliul Județean Arad, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Arad, lucrează intens la promovarea acesteia, deoarece Moneasa merită să redevină una dintre locațiile de vacanță preferate ale românilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.