joi, iunie 24, 2021

Pentru a combate obezitatea şi problemele digestive, o firmă creată de un francez a pus în vânzare miercuri pe un site dedicat proiectelor inovatoare o furculiţă care vibrează când se mănâncă prea repede,

relatează AFP.

Internauţii care doresc să susţină firma HAPILABS, creată în California de Fabrice Boutain, vor primi o HAPIfork dacă donaţia lor pe site-ul Kickstarter depăşeşte 89 dolari. Disponibilă în culorile roz, verde sau albastru, furculiţa urmează să fie livrată clienţilor în cursul acestui an, precizează societatea pe site.

Discretă şi putând fi curăţată în maşina de spălat vase, furculiţa este dotată cu o diodă, un port USB, având un soft care le permite utilizatorilor să îşi măsoare progresele spre o alimentaţie mai sănătoasă.

“Produsul nostru se află în stadiul de

prototip, însă suntem foarte mulţumiţi de cum a fost primit până acum”, a spus Fabrice Boutain într-un comunicat. Inventată de francezul Jacques Lepine, HAPIfork se sprijină pe studii care au arătat că, mâncând mai încet se poate pierde în greutate şi evita unele probleme digestive. “În timpul mesei, senzaţia de saţietate apare după 20 de minute. Prun urmare, cu cât mâncaţi mai repede, cu atât mâncaţi mai mult”, arată firma pe site-ul Kickstarter. (Alexandra Postelnicu)

Ultimele stiri

Parteneri