joi, august 11, 2022

Oamenii de știință au descoperit o armă naturală împotriva bolilor de inimă. O jumătate de pahar de suc de rodii și trei curmale pe zi îmbunătățesc sănătatea inimii și previn infarctul.

Această combinație, face adevărate minuni pentru inimă, însă cercetătorii recomandă să fie consumați și sâmburii curmalelor, după ce au fost sfărâmați.
Rodiile și curmalele conțin antioxidanți care pot stopa procesul numit ateroscleroză-atunci când arterele se rigidizează și se înfunsă cu depozite de grăsime-. Dacă una dintre arterele inimii este blocată, inima nu mai este alimentată cu sânge și apare atacul de cord. De asemenea, poate fi împiedicată și alimentarea creierului cu sânge și atunci este declanșat un accident vascular cerebral.
suc de rodii
Cercetătorii spun că persoanele care au risc crescut de boli de inimă, dar și cele sănătoase pot avea obține beneficii importante pentru sănătate dacă mănâncă trei curmale pe zi și consumă 125 ml de suc de rosdii.
Pentru studiu, cercetătorii au studiat în laborator celule arteriale și șoareci cu colesterolul crescut.

Te-ar mai interesa: Îngropat de viu la o petrecere. Cum a reușit să sc...

Ei au descoperit că această combinație între sucul de rodii și curmale cu sâmburi au oferit maximă protecție împotriva aterosclerozei. Reduce stresul oxidativ din pereții arterelor (procesul care duce la rigidizarea arterelor), cu 33%.  De asemenea scade colesterolul (grăsimea) din artere cu 28%.

Dates are a rich source of antioxidants which stimulate the removal of cholesterol from artery cells

Studiul a fost realizat la Technion-Israel Institute of Technology de cștre o echipă de cercetători condusă de profesorul Michael Aviram.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private