Sari la conținut

Combinaţii de alimente bizare şi delicioase pe care le pot consuma diabeticii

Când vine vorba de combinaţii alimentare ştim că unele dintre ele pun în pericol sănătatea, mai ales în cazul diabeticilor. Iată câteva combinaţii sănătoase, bizare şi delicioase

1. Humus şi mere

Humusul este o pastă bogată în grăsimi nesaturate şi fibre. După ce mânânci humusul te face să te simţi sătul şi scade glucoza din sânge astfel că ţi se va face foame mult mai târziu. Un aliment pe care îl poţi mânca alături de humus este mărul, care face parte din clasa carbohidraţilor, dar sunt plini de nutrienţi

2. Morcovi şi unt de alune

Morcovii sunt dulci şi bogaţi în vitamina A, C. La fel ca humusul, untul de alune se digeră mult mai greu, iar morcovii îi vor da un gust dulceag

3. Sardine cu roşii

Peşte cu salată de roşii nu sună ca o combinaţie rea. Peştele este bogat în acizi graşi, omega 3.

4. Pere cu iaurt grecesc

Iaurtul simplu greces este bogat în grăsimi sănătoase, iar fibrele sunt dulci şi bogate în fibre

A.

Ana Maria Nitu

Ana Maria Nitu, studiază la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a fost jurnalist la Evenimentul zilei, www.evz.ro si Doctorulzilei, www.doctorulzilei.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel