duminică, august 14, 2022

Doriți să descoperiți o combinație de alimente pe care o puteți lua astăzi pentru a vă proteja și întări inima? Bolile de inimă sunt principala cauză de deces pentru bărbați și femei din întreaga lume – dar este în mare măsură prevenită. Un factor care joacă un rol central în sănătatea inimii este tensiunea arterială (TA). Riscul de boli cardiovasculare este puternic asociat cu o creștere a TA, chiar și atunci când TA este încă în intervalul normal. Astăzi, vă prezentăm un combo cu trei alimente care îmbunătățește fluxul sanguin și ajută la reducerea tensiunii arteriale, la creșterea performanței exercițiilor și la întârzierea declinului cognitiv.

Te-ar mai interesa: Rugăciune specială către Sfânta Maria. Ce se întâm...

Aflați cum puteți consuma zilnic aceste trei alimente ca parte a rutinei sănătoase pentru o inimă mai puternică!

În primul rând, iată cele trei protocoluri alimentare pentru a stimula circulația sângelui:

  • Consumați legume bogate în nitrați. Scopul este să consumăm de la 6,4 până la 12,8 mg de nitrați pe kilogram de greutate corporală pe zi, fie în mai multe mese, fie într-o singură ședință cu câteva ore înainte de exercițiu.
  • Obțineți polifenoli de cacao, consumând aproximativ 30 de grame de pudră de cacao sau 40 de grame de ciocolată neagră cu un conținut de cacao de 75%.
  • Luați între 3 și 6 căței de usturoi (sau 600 până la 1.200 mg dintr-un extract de usturoi în vârstă) în mai multe mese

Deci, cum funcționează aceste trei alimente împreună pentru a crește fluxul de sânge?

Legumele bogate în nitrați, cacao și usturoiul funcționează sinergic pentru a vă îmbunătăți sistemul cardiovascular. Nitrații cresc nivelul de oxid nitric din sânge (NO), ceea ce îmbunătățește fluxul sanguin. Cacao ajută la menținerea acestor niveluri ridicate de NO. Usturoiul îmbunătățește semnalizarea pentru mai multă producție de NO – astfel încât să puteți păstra o inimă puternică!

Te-ar mai interesa: Diabet: acestea sunt câteva simptome tăcute ale bo...

Ce se întâmplă când mănânci zilnic aceste trei alimente?

Inima ta poate pompa sângele mai eficient fără să-ți pună vreo presiune asupra corpului, deoarece fiecare ingredient din acest combo dietetic se completează reciproc pentru a dilata eficient vasele de sânge și a reduce tensiunea arterială. Deoarece aceste trei alimente sunt agenți hipotensivi – adică scad tensiunea arterială – încep de la capătul scăzut al intervalului de consum și vă monitorizează tensiunea arterială.

Te-ar mai interesa: Beneficiile foliei de aluminiu pentru sănătate. Li...

Modul ușor de a beneficia de aceste trei alimente este pur și simplu să vă asigurați că le consumați zilnic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private