joi, august 18, 2022

Comisarul european pentru sănătate, mesaj pentru România: „Trebuie dublate eforturile de vaccinare pe parcursul verii”.

Comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, urmează să se întâlnească la București, vineri, 16 iulie, cu ministrul român al sănătăţii, Ioana Mihăilă. Discuţiile se vor axa pe strategia UE privind vaccinurile şi pe derularea campaniei naţionale de vaccinare în România.

Te-ar mai interesa: Atenție la fibromul uterin! Poate da complicații g...

De asemenea, se va discuta despre calea de urmat cu privire la propunerile din cadrul Uniunii Europene a sănătăţii. Întâlnirea va fi urmată de o vizită la centrul de vaccinare din Petreşti.

„UE şi-a respectat angajamentul de a distribui doze suficiente, aproximativ 500 de milioane, pentru vaccinarea a 70 % din populaţia adultă a UE. Vom colabora acum cât mai strâns cu statele noastre membre pentru a ne asigura că îşi ating obiectivele în teritoriu.

Varianta Delta, mai transmisibilă, deja prezentă în UE şi despre care ştim că va circula pe scară largă în această vară, constituie un risc major pentru persoanele nevaccinate”, a declarat Stella Kyriakides, citată în comunicatul de presă.

Te-ar mai interesa: Sarea, tratament eficient folosit de mii de ani...

Comisarul european pentru sănătate: „România trebuie să îşi dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii”

„Având în vedere că doar 30 % din populaţia adultă a fost vaccinată complet, România trebuie să îşi dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii. Mesajul este clar: vaccinarea este şi va fi cea mai puternică armă împotriva variantelor.

Aştept cu interes să discut despre modul în care UE poate sprijini în continuare desfăşurarea campaniei naţionale de vaccinare în România”, a mai afirmat Kyriakides, potrivit Agerpres.

Te-ar mai interesa: De ce se spune despre gută că e boala oamenilor bo...

Potrivit comunicatului citat, acţiunile în cauză fac parte din eforturile în curs ale Comisiei Europene şi din angajamentul comisarului Kyriakides de a sprijini desfăşurarea campaniilor naţionale de vaccinare împotriva COVID-19 ale statelor membre.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private