Sari la conținut

Comisia Europeană a dat ordin României: Se suspendă distribuția în afara țării a anumitor medicamente

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Comisia Europeană a dat ordin României! Anunțul momentului pentru toată România. Intră în vigoare în scurt timp. Comisa Europeană a dat toate detaliile legate de adoptarea de urgență a suspendării temporare a distribuției în afara țării a anumitor medicamente.

Suspendă temporar distribuția în afara țării a anumitor medicamente

Comisia Europeană a avizat favorabil solicitarea României privind adoptarea în procedură de urgență a suspendării temporare a distribuției în afara țării a anumitor medicamente din categoria antibiotice și antitermice cu administrare orală.

Măsura nu afectează exportul medicamentelor fabricate în România

Măsura este una cu caracter temporar, se va aplica pe o perioadă de trei luni, în contextul situației epidemiologice actuale și este menită să asigure continuitatea disponibilității acestor medicamente pentru pacienții români.
Măsura nu afectează exportul medicamentelor fabricate de către producătorii români, ci se referă doar la oprirea distribuției intracomunitare a medicamentelor alocate pieței din România.

Procedură de urgenţă este justificată

“În luna ianuarie 2023, autorităţile române au notificat Comisiei Europene proiectul de „Ordin privind aprobarea Listei medicamentelor antibiotice și antitermice cu administrare orală a căror distribuţie în afara teritoriului României se suspendă temporar pe o perioadă de 3 luni” şi au solicitat adoptarea în procedura de urgenţă prevăzută la articolul 6 alineatul (7) din Directiva (UE) 2015/1535. După examinarea proiectului de ordin, Comisia consideră că solicitarea adoptării în procedură de urgenţă este justificată”, este mesajul transmis de Comisia Europeană.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel