Sari la conținut

Compania Deltamed a înregistrat afaceri cu 88% mai mari în 2023

Compania Deltamed, cel mai mare producător de vehicule pentru intervenții speciale și de urgență din Europa de Est, cu acționariat 100% românesc, a înregistrat în 2023 o cifră de afaceri de 35,97 milioane de euro, mai mare cu 88% față de anul anterior, pe fondul creșterii numărului de proiecte livrate în 2023 și a creșterii exporturilor de cinci ori.

Principalele obiective ale companiei pentru acest an vizează finalizarea investiției pentru extinderea capacității de producție de la Aiud, deschiderea Centrului de mentenanță pentru vehicule de intervenții din Republica Moldova și finalizarea procesului de reorganizare și modernizare a fluxurilor și proceselor interne.

2024, „anul ambulanțelor”

”După ce 2023 a fost un an cu o dinamică extraordinară și o creștere importantă a exporturilor, 2024 se prefigurează a fi unul de creștere și consolidare a poziției noastre pe piața furnizorilor de ambulanțe din Europa. Anul trecut am exportat de 5 ori mai mult decât în 2022, principalele piețe fiind Austria, Bulgaria, Slovacia, Polonia, Germania, Spania.

Exporturile au avut anul trecut o pondere de 13% în cifra de afaceri.  În 2024, doar pentru piața din Austria avem o comandă de 300 de ambulanțe care se adaugă livrărilor către Republica Moldova, după ce anul trecut am fost desemnați câștigători ai licitației organizate de autoritățile de la Chișinău. La acest moment pare că 2024 poate fi considerat  <<anul ambulanțelor>> dată fiind ponderea lor în livrările totale, mult peste nivelurile din anii anteriori”, a declarat Daniela Gavrilă, CEO Deltamed.

Pentru a acoperi cererea în creștere de vehicule pentru intervenții speciale și de urgență, datorită expertizei demonstrate în cei peste 25 de ani de activitate, compania a alocat 2,5 milioane de euro pentru investiții din care 2 milioane de euro pentru o nouă unitate de producție la Aiud.

Secția Deltamed de la Aiud, care va avea 25 de angajați, va fi finalizată la finalul primului semestru din 2024 și va începe să lucreze la capacitate maximă în ultimul trimestru al anului. La Aiud, compania va transfera comenzi pentru produse de serie, a căror tehnologie va fi în prealabil dezvoltată la sediul din Gilău, unde funcționează Departamentul de cercetare și prototipare.

Compania va deschide un centru de reparaţii în Republica Moldova

Până la jumătatea anului, compania va deschide și primul Centru de mentenanță și reparații în afara granițelor, în Republica Moldova.

Centrul va asigura servicii de reparații și întreținere pentru ambulanțele pe care Deltamed le va livra în Republica Moldova după ce a câștigat licitația organizată de Centrul de Achiziții al Ministerului Sănătății din Republica Moldova. Cele 62 de ambulanțe de tip B vor fi livrate de Deltamed în Republica Moldova, începând cu luna aprilie.

”Centrul de mentenanță și reparații a fost o investiție pe care am considerat-o necesară pentru a optimiza timpii de răspuns și service în cazul apariției unor defecțiuni. Tot pentru optimizarea fluxurilor, am luat decizia ca în Centrul de mentenanță să fie angajați lucrători din Republica Moldova, care au beneficiat de pregătire de specialitate la noi în companie.

Investiția în Centrul de mentenanță se ridică la câteva sute de mii de euro. Dacă nu am fi procedat astfel, orice defecțiune sau impas în utilizarea vehiculelor achiziționate de autoritățile din Republica Moldova ar fi necesitat deplasarea unei echipe Deltamed peste Prut și, implicit, imobilizarea pe un termen mai lung a unuia sau mai multor vehicule, prejudiciind astfel funcționarea sistemului medical din țara vecină”, a declarat și Viorel Toadere, director comercial Deltamed.

Pentru anul în curs compania vizează creșterea calității produselor livrate inclusiv prin intermediul investițiilor în reorganizarea fluxurilor și digitalizarea proceselor. Ca efect al acestor investiții, echipele Deltamed vor cunoaște în timp real statusul proiectelor în derulare.

Noi contracte cu MAI

În 2023, Deltamed a produs și echipat cu brancarde medicalizate cele 7 elicoptere BlackHawk achiziționate de Inspectoratul General al Aviației din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru managementul situațiilor de urgență. Acest proiect se adaugă celor 271 ambulanțe și vehicule de intervenții speciale produse și livrate către diverși beneficiari români și străini.

Tot anul trecut, pe lângă producția de ambulanțe, Deltamed a furnizat autospeciale de tip centru de comandă, de comunicații, roboți pentru stingerea incendiilor, autospeciale pentru transportul bolnavilor înalt infectați și containere logistice cu echipamente medicale pentru IGSU precum și ambulanțe militare pentru Armata Bosniacă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel