Sari la conținut

Compartiment dedicat afecțiunilor neurologice la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu

AVC
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Persoane cu risc AVC

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu are începând din această lună un compartiment special dedicat afecțiunilor neurologice, inclusiv AVC.

Este vorba de „Unitatea de Accidente Vasculare Cerebrale Acute”, care are drept scop tratarea accidentului vascular cerebral acut, având în vedere creșterea îngrijorătoare a numărului pacienților cu astfel de afecțiuni. Aici sunt tratați pacienții care sunt eligibili pentru procedura de tromboliză, dar și cei care suferă accidente ischemice sau hemoragice grave.

Potrivit corespondentului RRA, în ultima perioadă numărul pacienților cu afecțiuni neurologice este în creștere la Spitalul Județean de Urgență din municipiul Târgu Jiu. Totodată, vârsta pacienților este din ce în ce mai scăzută, iar medicii se confruntă mai des cu situațiile grave.

accident vascular cerebral
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„În ultima perioadă, numărul pacienților cu afecțiuni neurologice vasculare a crescut, dar nu atât numărul, cât gravitate cazurilor atrage atenția. Avem pacienți din ce în ce mai tineri și din ce în ce mai gravi.

Ne duce cu gândul la un accident vascular cerebral, asimetrie facială, deficit motor al membrelor – popular: paralizie, tulburări de vorbire sau de pronunție, tulburări importante ale mersului și al echilibrului, confuzia”, a explicat Cristina Căliman, medic primar neurolog, coordonator al compartimentului UAVCA din cadrul SJU Târgu Jiu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel