duminică, iunie 26, 2022

La femei, de departe cea mai frecventă tulburare endocrină este sindromul ovarului polichistic. Este o problemă care, deși în unele cazuri poate fi asociată cu anumite disconfort și în cazuri rare presupune o problemă de reproducere.

Astm, tendinite, migrene…

Se pare însă că această afecțiune crește riscul de a suferi de o altă serie de boli, la femei. Acest lucru a fost relevat de un studiu efectuat pe 246 de femei cu sindrom de ovar polichistic de experții din Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica.

Te-ar mai interesa: Vrei o mărire de salariu? Iată ce culori trebuie s...


Complicații ale sindromului ovarelor polichistice. Pot dezvolta boli grave

Experții au analizat rapoartele de simptome, diagnosticele altor boli și utilizarea medicamentelor și a asistenței medicale.

În acest fel, oamenii de știință au observat că femeile cu acest sindrom aveau cu 53% mai multe șanse de dezvolta o altă boală și cu 27% mai multe șanse de a utiliza unele medicamente.

Tulburări autoimune și infecții recurente

Mai precis, au existat anumite boli care au avut rate de incidență mai mari în grupul de femei cu PCOS. Acestea includ unele, cum ar fi migrenele, hipertensiunea arterială, tendinita, osteoartrita, fracturile și endometrioza; și, într-o măsură mai mică, a fost găsită, de asemenea, o asociere cu tulburări autoimune și infecții recurente ale tractului respirator superior.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă renunți la cafea. Medic: Vești...

Femeile cu sindrom de ovar polichistic au un risc crescut de a dezvolta tulburări metabolice

Interesant, subliniază experții, după ajustarea pentru unele variabile potențial confuze, cum ar fi indicele de masă corporală (IMC), femeile cu PCOS nu par mai susceptibile de a solicita îngrijiri medicale decât populația generală.

Obezitatea, problemele de toleranță la glucoză, diabetul de tip II

Aceste dovezi se adaugă unor studii anterioare care au ajuns deja la concluzia că femeile cu sindrom de ovar polichistic au un risc crescut de a dezvolta tulburări metabolice  cum ar fi obezitatea, problemele de toleranță la glucoză, diabetul de tip II, evenimentele cardiovasculare, problemele psihologice și astmul, potrivit 20minutos.es.

Te-ar mai interesa: Și-au anulat NUNTA, după 7 ani de relație. Vestea ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private