Sari la conținut

Concediu medical pentru părinții care au grijă de copiii aflați în carantină sau izolare

Izolarea și carantina sunt măsuri eficiente pentru prevenirea răspândirii infecției în colectiv. Carantina presupune eliminarea contactului cu alte persoane după un rezultat pozitiv. Izolarea, însă, reprezintă așteptarea rezultatului unui test.

Deși COVID nu se manifestă în forme grave la copii și tineri, aceștia necesită supraveghere și îngrijirea din partea apropiaților.

Astfe, autoritățile au spus că părinții copiilor aflați în carantină, izolare, ar putea primi concediu medical pentru a îndeplini aceste lucruri.

Concediu pentru părinți

Părinții vaccinați vor putea beneficia de concediu medical pentru îngrijirea copilului aflat în carantină sau izolare din cauza unei suspiciuni de boală contagioasă, comunică RRA.

Măsura, adoptată de Camera Deputaților în calitate de for decizional, permite părinților imunizați împotriva COVID-19 să beneficieze de aceleași drepturi ca și persoanele nevaccinate.

Până acum, legislația în vigoare era valabilă numai pentru părinții cu copii bolnavi în vârstă de până la șapte ani.

Deputata PNL Cristina Vecerdi spunea că legea elimină discriminările.

Sursa: Unsplash

„La ora actuală, conform legislaţiei, părinții vaccinaţi sau imunizați prin boală ai minorilor peste șapte ani, care sunt izolați pentru o boală infecto-contagioasă, nu au dreptul la concediu medical de îngrijire a copiilor.

Copiii, indiferent de vârstă, sunt la fel de vulnerabili în fața bolii, mai ales când sunt privați de îngrijirea părinților.

Medicii de familie nu vor mai trebui să identifice formule hibrid pentru a lăsa părinții să își îngrijească copiii”, explică Cristina Vecerdi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.