Sari la conținut

Concediul medical. Marcel Ciolacu, decizie rapidă: Acești bolnavi sunt scutiți de impozit

Sursă foto: Doctorul Zilei

Concediul medical. Marcel Ciolacu, decizie rapidă cu privire la unele afecțiuni cronice. Vor fi scutiți de plata impozitului de 10% pentru concediul medical.

Toți pacienții cu afecțiuni cronice vor fi scutiți de plata impozitului de 10% pentru concediul medical. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că se vor face corecțiile necesare în acest sens și a explicat că decizia de impozitare a trebuit să fie luată rapid, din cauza numărului mare de concedii medicale înregistrate în ultimii ani în România.

Marcel Ciolacu, decizie rapidă luată cu privire la concediile medicale

„Am luat o decizie rapidă, pentru că deja se tot întârzia a se interveni în parlament pe acest act normativ. Nu sunt probleme în ceea ce privește bolnavii cronici. Am pornit de la concedii medicale de 870 de milioane. A venit pandemia, s-a suplimentat cu vreo 570 de milioane concediile medicale decontate de Casă.

Ne-am trezit într-un sistem în care avem șase miliarde concedii medicale. Dacă ne uităm pe statistici, suntem cel mai bolnav popor din lume. Să încurajez ca cel care e răcit și stă acasă să primească cu 10% mai mult decât cel care este la serviciu nu am s-o fac”, anunță premierul României.

Declarația a fost făcută la Institutul Fundeni din capitală, unde se va construi un nou ansamblu medical, care va include cinci clădiri spitalicești de șase etaje, plus grădini terapeutice. Proiectul are o valoare de 500 de milioane de euro din fonduri europene și ar putea fi gata în doi ani, potrivit premierului Marcel Ciolacu, citat de RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel