Sari la conținut

Condiment miraculos pentru diabetici: Scade zahărul din sânge și topește grăsimile

diabet
Sursă foto: GETTY Images

Din cuprinsul articolului

Condiment miraculos pentru diabetici. Este important ca pacienții diabetici să-și monitorizeze nivelul zahărului din sânge, precum și alimentele pe care le consumă.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a trăi o viață sănătoasă dacă aveți diabet este să vă controlați glicemia (zahărul din sânge). Ca principală sursă de energie a organismului, glucoza joacă un rol important în menținerea funcției organismului.

Studii recente au arătat că un condiment miraculos poate promova pierderea în greutate. Acest condiment ajută la arderea grăsimii de pe abdomen și poate regla glicemia.

Extractul de scorțișoară ajută la creșterea grăsimii brune bune din celulele adipoase subcutanate (stratul de grăsime de sub piele). Este util pentru arderea grăsimilor rele. Grăsimea de pe burtă este grăsimea albă. Consumul de scorțișoară poate ajuta la transformarea acesteia în grăsimea brună benefică. Scorțișoara aromată poate fi folosită pentru a menține temperatura corpului, promovând simultan generarea de energie.

Beneficiile scorțișoarei

condiment care poate regla glicemia
Sursa foto: arhiva doctorul zilei

În plus, acest condiment inhibă serios acumularea de grăsime și reduce riscul de deteriorare a țesutului inimii cauzat de junk food. Datorită proprietăților, scorțișoara este utilă și prin faptul că contracarează multe boli periculoase.

Printre acestea se numără infecțiile bacteriene, Staphylococcus aureus, infecțiile fungice. Acest condiment întărește sistemul imunitar, scade tensiunea arterială și normalizează nivelul colesterolului.

Calmează răceala, dă putere și ajută la ameliorarea umflăturilor mucoasei nazale și, de asemenea, ajută la tratarea tusei cronice și a durerilor de gât. S-a dovedit că are un efect benefic asupra memoriei, îmbunătățește concentrarea și ajută la combaterea insomniei și apatiei. Acest produs este eficient și în cosmetologie – antioxidanții puternici din compoziția sa strâng pielea, o tonifică și o hrănesc, îmbunătățesc tenul și luptă împotriva inflamației și înroșirii.

Acest condiment poate și chiar ar trebui să fie consumat de persoanele cu diabet. S-a dovedit a fi eficient în scăderea nivelului de zahăr din sânge, potrivit The Health.

Cu utilizarea sa regulată, se observă vasodilatație, concentrația atenției crește, presiunea se normalizează. Unii oameni de știință cred că scorțișoara poate fi utilă și pentru pacienții care suferă de boala Parkinson, mai notează publicația.

Următorul mic dejun cu fulgi de ovăz cu scorțișoară este perfect pentru diabetici și oricine dorește să profite la maximum de el.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1/2 lingurita de scortisoara pudra 1/2 cană felii de banană 1/2 cană lapte degresat 1/4 cană de ovăz vârf de cuțit de sare

Mod de prepatrare: Se fierbe laptele degresat si se adauga ovazul. Gătiți până când ovăzul este suficient de moale pentru a fi mâncat. Transferați într-un castron. Adăugați felii de banană și stropiți cu un praf de scorțișoară și un praf de sare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel