Condimentul care te scapă de gripă și răceli, ajută la digestie și reduce durerea de artrită. În plus este ideal pentru sănătatea creierului

Prima înregistrare a utilizării ghimbirului datează din anul 500 î.Hr. Ghimbirul este o plantă originară din Asia de Sud-Est, dar condimentele care sunt comune în alimente provin din rădăcină. În timp ce ghimbirul adaugă multă aromă alimentelor, a fost, de asemenea, folosit ca formă alternativă de medicină de-a lungul istoriei.

Dacă vă doriți să deveniți  o persoană mai sănătoasă, luați în considerare adăugarea de ghimbir în dietă. Continuați să citiți în timp ce trecem prin primele zece beneficii pentru sănătate ale ghimbirului.

1. Digestie mai bună

Ghimbirul ajută la accelerarea procesului de digestie și la golirea stomacului mai rapid. Cineva cu probleme digestive, cum ar fi indigestie, ulcere, constipație și IBS, ar putea găsi o ușurare adăugându-l în dieta obișnuită.

Studiile au arătat că cei care consumă ghimbir digeră de două ori mai repede decât cei care nu o consumă. Mărește mișcarea în tractul digestiv și promovează enzimele sănătoase care ajută la descompunerea alimentelor pe care le consumăm.

2. Îmbunătățește imunitatea

Gingerol, compusul bioactiv găsit în ghimbirul crud, întărește imunitatea cu proprietățile sale antimicrobiene și antifungice. Ghimbirul conține, de asemenea, antioxidanți și proprietăți antiinflamatorii.

Combinația acestor proprietăți are multe beneficii. Aceste beneficii pentru sănătate și efecte secundare ale ghimbirului îmbunătățesc tusea, scad febra, luptă împotriva infecțiilor, ameliorează durerile de cap și ameliorează alte simptome asociate cu răceala obișnuită și gripa.

3. Ameliorează simptomele premenstruale

Durerea menstruală este un simptom obișnuit în timpul ciclului unei femei, dar încorporarea ghimbirului o poate face mai ușor de gestionat. Utilizarea ghimbirului în primele trei zile ale ciclului menstrual ajută la ameliorarea durerii, iar proprietățile antiinflamatorii ameliorează balonarea care este comună cu sindromul premenstrual.

4. Ameliorează greața și supărările gastrice

Unul dintre cele mai cunoscute efecte secundare asupra sănătății ale ghimbirului este capacitatea sa de a ameliora greața. Fie că este vorba de rău de mișcare, migrene, grețuri matinale sau probleme generale de stomac, ghimbirul ajută la calmarea stomacului.

Face acest lucru cu proprietățile sale antiinflamatorii, cu o mai bună capacitate de răspuns digestiv și cu hormonii care reglează tensiunea arterială pentru a calma organismul.

5. Poate ajuta cu cancerul

Studiile asupra ghimbirului au arătat că unele dintre beneficiile gingerolului pot preveni unele tipuri de cancer. Deși nu este un remediu, proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii vă ajută să vă protejați corpul.

Ghimbirul este, de asemenea, o opțiune sigură pentru a reduce simptomele de greață și durere asociate adesea cu tratamentul cancerului. Când sunteți supus chimioterapiei, adăugarea de ghimbir în dietă ajută la combaterea efectelor secundare ale tratamentului, cum sunt greața sau amețelile.

6. Reduce durerea

Ghimbirul este un calmant natural al durerii. Acest lucru îl face un înlocuitor excelent pentru medicamentele pentru durere fără prescripție medicală. Gingerolii acționează ca un antiinflamator și acționează pentru a elimina compușii din organism care duc la durere.

Proprietățile antiinflamatorii ale ghimbirului reduc durerea asociată cu artrita și măresc mobilitatea articulațiilor. Pacienților care suferă de artrită li se prescriu adesea medicamente antiinflamatoare pentru a-și diminua simptomele, dar ghimbirul funcționează ca o alternativă naturală.

7. Piele mai sănătoasă

Ghimbirul îmbunătățește sănătatea pielii cu antioxidanți, creșterea circulației sanguine și proprietăți antiseptice. Antioxidanții protejează pielea de razele UV și încetinesc descompunerea colagenului, făcând pielea să pară mai tânără și mai întinsă.

Proprietățile antiseptice îmbunătățesc simptomele acneei, iar cu ghimbir crud, puteți ajuta la cicatricile cauzate de acnee. Proprietățile antiinflamatoare ale ghimbirului ajută, de asemenea, la vindecarea pielii iritate.

8. Ajutor pentru pierderea în greutate

Unele studii au arătat că consumul de ghimbir ajută la pierderea în greutate. Ghimbirul controlează nivelul de insulină, stimulează metabolismul și ajută la recuperarea în urma antrenamentului. Ghimbirul ajută la pierderea în greutate, dând un impuls metabolismului și creând o senzație de sațietate pentru a preveni supraalimentarea.

Nu este o soluție completă, dar atunci când este încorporat cu alte eforturi de slăbire, vă poate completa rezultatele.

9. Previne bolile cardiovasculare

Pe lângă celelalte proprietăți ale sale, ghimbirul funcționează și ca un diluant al sângelui, ceea ce este benefic în prevenirea problemelor cardiovasculare. Diluanții reduc riscul apariției cheagurilor de sânge, ceea ce reduce riscul de atacuri de cord sau accident vascular cerebral.

Un alt mod în care ghimbirul previne bolile de inimă este prin scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului. Acumularea de colesterol poate înfunda arterele și crește riscul de probleme cardiace.

Ghimbirul îmbunătățește, de asemenea, circulația și scade glicemia, ceea ce ajută inima să rămână la performanță maximă.

10. Îmbunătățește funcția creierului

Inflamația cronică vă afectează creierul în timp și poate determina declinul acestuia. Acest lucru poate duce la afecțiuni cognitive, lupte pentru sănătatea mintală sau boala Alzheimer.

Ghimbirul reduce inflamația și protejează creierul de radicalii liberi datorită antioxidanților puternici. De asemenea, îmbunătățește funcția memoriei prin creșterea neurotransmițătorilor din creierul nostru responsabili pentru memorie, focalizare și timpul de reacție.

Ghimbirul chiar eliberează dopamină și serotonina pentru a ajuta la combaterea bolilor mintale precum depresia și anxietatea.

 

Recent Posts

Anunț pentru consumatorii de cafea! Uite ce se întâmplă dacă bei una sau două căni de cafea pe zi

Cofeina este revigorantă și stimulantă pentru sistemul nervos central. Este unul dintre cele mai consumate…

25 de minute ago

Medic, despre vitaminele în exces: Consecințele duc la CANCER

Vitaminele care susțin sistemul nervos, necesare? Stres, infecții respiratorii, gripă sau  întărirea sistemului nervos. De…

56 de minute ago

Rinită alergică

Rinită alergică. Care sunt pericolele și cum să faceți față unui nas înfundat sau care…

o oră ago

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre ce ofertă este vorba

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre…

2 ore ago

O nouă metodă de transplant ar putea fi aplicată şi în România

În viitor, medicii români ar putea să transplanteze organe de la donatori decedaţi prin „moarte…

2 ore ago

Un supliment extrem de popular poate ajuta la ameliorarea constipației. Cum să alegi ce tip este cel mai bun pentru tine

Supliment popular pentru un scaun bun. Deși sunt eficiente, laxativele pot avea efecte secundare incomode,…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra