Sari la conținut

Leac uitat pentru imunitate, digestie și artrită. Remediu eficient din moși strămoși, în caz de gripă și răceală

alimente recomandate in medici
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei
recomandări privind virozele

Leac uitat pentru imunitate, digestie și artrită. Studii recente susțin că supa de oase conține minerale pe care organismul le poate absorbi cu ușurință: calciu, magneziu, fosfor, siliciu, sulf și altele.

Un studiu efectuat pe supa de oase de pui la University of Nebraska Medical Center, de pildă, a arătat că aminoacizii conținuți au capacitatea de a reduce inflamația în sistemul respirator și de a îmbunătăți digestia. De asemenea, cercetarea a constatat și stimularea sistemului imunitar și vindecarea unor afecțiuni, precum astmul, alergiile sau artrita.

Dar supa de oase este folosită de sute de ani ca remediu pentru sănătate: vindecă intestinul permeabil, controlează intoleranțele și a alergiile, reduce celulita și îmbunătățește sistemul imunitar.

Leac uitat pentru imunitate, digestie și artrită. Remediu eficient din moși strămoși în caz de gripă și răceală

Supa de oase era unul dintre felurile în care strămoșii noștri foloseau în alimentație fiecare parte a unui animal. Fierbeau oasele și măduva, pielea și picioarele, tendoanele și ligamentele, pe care nu le puteau consuma direct la foc mic și consumau întregul amestec.

Această fierbere face ca oasele și ligamentele să elibereze compușii de vindecare, cum ar fi colagenul, prolina, glicina și glutamina. Toate supele de oasele, indiferent că este vorba de carne de vită, de pui, miel sau pește, sunt incluse în dietele tradiționale din multe culturi și bază a unor bucătării rafinate.

Majoritatea beneficiilor au legătură cu gelatina, colagenul și mineralele extrase din oase.

„Supa de oase este cunoscută din bunici şi străbunici și începe să fie confirmată de știință în zilele noastre.

Știm toți din familie, din casă, că atunci când suntem bolnavi, când suntem răciți sau atunci când ne doare burtica e o idee excelentă să consumăm supă de oase”, a spus Oana Trifu, specialist în schimbarea stilului de viață, potrivit Antena 3 CNN.

Gelatina formată în urma fierberii reduce durerile și inflamația. Specialiștii recomandă supa de oase în mod special pentru durerile cauzate de gută, durerile musculare cauzate de febră în cazul răcelilor sau gripei ori cele cauzate de reumatism și artrită.

„Gelatina are proprietatea de a liniști, de a îmblânzi, de a calma iritarea mucoasei intestinale, chiar și în cazul bolilor inflamatorii intestinale”, a mai spus Oana Trifu.

Supa de oase mai ajută la sănătatea intestinului subțire și susține o digestie sănătoasă. Intestinul subțire este important, pentru că acolo se află 80% din sistemul imunitar.

Supa de oase, mod de preparare

Pentru a obține o supă de oase plină de nutrienți este bine să folosiţi o varietate de oase, cartilaje şi pielea. Se pot folosi oase de vită, miel, pasăre, pește, porc sau o combinație a acestora.

„Sigur că cel mai mare beneficiu este că nu avem efecte adverse în consumarea supei de oase. Este foarte important ca metodă de preparare să o lăsați mult timp pe foc, la foc mic, cu capac, ca să nu se evapoare apa.

Dacă vreți să extrageți și mai bine mineralele din os, puteți să puneți și un pic de zeamă de lămâie în preparat. Puteți să o faceți din pui, puteți să o faceți din vită, din os de vită.

Dacă discutăm de pui, nu uitați să puneți componentele pe care nu le consumăm – gheruțele, gâtul, căpățâna, pentru că sunt bogate în gelatină și putem să profităm de ele. Și, desigur, toate celelalte ingrediente pe care le puneți în mod normal în supă”, a explicat Oana Trifu.

Supa de oase rezistă la frigider și poate fi consumată pe tot parcursul săptămânii.

„Este un aliment sănătos, este un aliment pe care îl avem imediat la îndemână”, a mai spus Oana Trifu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel