marți, aprilie 20, 2021

Un simplu condiment pare să fie cea mai bună armă împotriva grăsimii care se acumulează, în special, pe burtă. Un nou studiu prezentat la Conferința Asociației pentru Sănătatea Inimii a arătat că scorțișoara

încetinește procesul de stocare al grăsimii și atenuează efectele negative pe care alimentele nesănătoase le au asupra inimii.

Testele au fost făcute, până acum doar pe șoareci de laborator, însă cercetătorii speră că scorțișoara are același efect și în cazul oamenilor. Rozătoarele care au primit suplimente de scorțișoară timp de 12 săptămâni, aveau în corp mai mulți anti-oxidanți și mai multe molecule anti-inflamatorii care protejează împotriva stresului. De asemenea, cântăreau mai puțin și aveau mai puțină grăsime pe burtă, în ciuda dietei bogate în grăsimi.

Un alt studiu făcut la Rush

University Medical Center din Chicago, în 2016, a scos la iveală că același condiment e bun și pentru memorie.

Ultimele stiri

Parteneri