Sari la conținut

Condimentul comun care previne măcinarea oaselor

osteoporoza
Sursă foto: Getty Images
Osteoporoza - boala oaselor fragile

Consumul de scorțișoară, efect neașteptat asupra oaselor. Scorțișoara conține câțiva nutrienți, precum potasiu, calciu, vitamina K și vitamina A, care contribuie la sănătatea generală a oaselor.

Potasiul alimentar ajută la menținerea densității osoase prin neutralizarea încărcăturii de acid și reducerea pierderii de calciu, în timp ce calciul a fost întotdeauna legat de sănătatea generală a oaselor.

Fie că este vorba de menținerea rezistenței sau structurii osoase, de a ajuta la dezvoltarea oaselor, de a preveni slăbirea oaselor sau de a combate afecțiuni precum osteoporoza, calciul joacă un rol cheie în toate aceste domenii.

beneficii scortisoara
Sursa foto: Imagine creată cu AI

Consmumul de scorțișoară și sănătatea oaselor, potrivit științei

În timp ce cercetările referitoare la vitamina A și sănătatea oaselor nu sunt complet clare, se crede că consumul mediu de 2.000 până la 3.000 de unități internaționale (UI) pe zi este asociat cu densitate minerală osoasă mai mare, potrivit Harvard Health, ceea ce înseamnă șanse mai mici de fracturi.

În ceea ce privește vitamina K, nivelurile insuficiente ale acestei vitamine solubile în grăsimi au fost legate de densitatea osoasă scăzută și riscul crescut de fracturi.

Există un alt mod neașteptat și indirect în care scorțișoara ar putea aduce beneficii oaselor tale. Are de-a face cu rolul condimentului în tratarea unei afecțiuni inflamatorii cronice cunoscută sub numele de artrită reumatoidă (RA).

Artrita reumatoidă nu vă afectează numai articulațiile. Poate avea un impact asupra pielii, ochilor, plămânilor, inimii, vaselor de sânge și oaselor. De exemplu, umflarea dureroasă care vă afectează articulațiile poate duce la eroziunea osoasă.

Potrivit unui studiu publicat în American College of Nutrition, suplimentele de scorțișoară par să reducă două proteine asociate cu inflamația în RA – proteina C-reactivă (CRP) și factorul de necroză tumorală-alfa (TNF-a). TNF-a influențează distrugerea cartilajelor și osului în PR.

Cum să consumi scorțișoară pentru sănătatea oaselor

Dacă ați gătit vreodată cu scorțișoară, știți că poate fi achiziționată sub formă de coajă sau pulbere. Să bei ceai de scorțișoară în fiecare zi este un alt mod ușor și liniștitor de a te bucura de condiment.

În timp ce conținutul de cumarină, în special în scorțișoară Cassia, este problematic atunci când este consumat în cantități mari – adică de mai mult de o jumătate de linguriță pe zi -, se consideră că adăugarea unui vârf de scorțișoară ca aromă la curry, smoothie-uri, produse de copt etc. este sigură.

Prea multă cumarină a fost asociată cu afectarea rinichilor, ficatului și plămânilor. Dacă sunteți îngrijorat de acest lucru, poate doriți să încercați să căutați scorțișoară de Ceylon, care conține mult mai puțină cumarină decât scorțișoara Cassia.

În ceea ce privește suplimentele cu scorțișoară, experții avertizează că ar putea să nu fie cea mai bună idee. Pe lângă faptul că poți obține cu ușurință doza pe care o dorești cu un praf de condiment pudră, pastilele de scorțișoară vin cu riscul neașteptat de a nu fi reglementate suficient de bine.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel