joi, octombrie 6, 2022

Condimentul minune al naturii: Ajută creierul să se repare singur!  Un studiu recent arată că un anumit condiment stimulează sănătatea cerebrală și ajută creierul să se repare singur.

Condimentul regăsit de obicei în curry poate stimula capacitatea creierului de a se vindeca singur, arată un studiu publicat în revista „Stem Cell Research and Therapy”.

Un compus găsit în turmeric ar putea ajuta la creșterea celulelor nervoase despre care se crede că fac parte din „trusa de reparare a creierului”, notează BBC citând oamenii de știință germani.

Te-ar mai interesa: Tragedie în lumea filmului. Actriță celebră, diagn...

Acest condiment ar putea deschide chiar calea către viitoare medicamente împotriva accidentelor vasculare cerebrale și chiar a unor afecțiuni cum este Alzheimer, spun cercetătorii de la Institutul de Neurostiinte și Medicină din Julich.

Celulele nervoase, active

În cadrul unui studiu, oamenii de știință au studiat efectele unui compus din turmeric, turmeronul. Cercetătorii au injectat compusul unor șoareci și apoi au scanat creierul acestora.

Cercetătorii au observat că anumite zone ale creierului, cunoscute ca fiind cele implicate în creșterea celulelor nervoase, au devenit mult mai active, după administrarea turmeronului.

Te-ar mai interesa: Accident vascular cerebral: băutura care dublează ...

Astfel, în urma rezultatelor, oamenii de știință au constatat că acest compusul ar putea încuraja o proliferare a celulelor creierului. Într-o parte separată a studiului menționat, cercetătorii au introdus mai multe celule stem neuronale ale rozătoarelor rozătoare în diferite concentrații de extract de tumeron.

Turmeronul poate ajuta creierul după traumatisme

Se crede că aceste celule au capacitatea de a se transforma în orice tip de celule cerebrale, așa că experții sunt de părere că joacă un rol important și în „repararea” creierului după un traumatism sau o boală.

Te-ar mai interesa: Dramă teribilă pentru o celebră artistă: Mi-au dat...

Cu cât concentrația extractului era mai mare, cu atât mai accentuată a fost dezvoltarea celulelor nervoase, au mai observat oamenii de știință.

La oameni și la animalele mai dezvoltate, abilitățile lor nu par să fie suficiente pentru a repara creierul, dar la pești și animale mai mici par să funcționeze bine.

Este interesant că ar putea fi posibilă creșterea eficacității celulelor stem cu turmeron aromatic. Și este posibil ca acest lucru, la rândul său, să ajute la stimularea reparației în creier”, a spus dr. Maria Adele Rueger, unul dintre realizatorii studiului.

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: scapi de 20 de kilograme în 13 zile!...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private