Condimentul minune care crește libidoul, previne cancerul, reduce riscul de Alzheimer și demență

Condimentul minune care crește libidoul, previne cancerul, reduce riscul de Alzheimer și demență.

Crocus sativus este o plantă mediteraneană cu proprietăți terapeutice, din care se poate extrage condimentul șofran, uleiuri aromatice, precum și numeroase alte substanțe cu utilizări în medicină și alimentație.

Șofranul este unul dintre cele mai scumpe condimente din lume. Consumul de șofran asigură o dezvoltare completă și stimulează sănătatea. Este nevoie de multă muncă pentru a scoate firele din floare.

Aproape 15.000-16.000 de flori produc 1 kilogram de condiment de șofran, care costă până la 5000 USD per kilogram.

Beneficiile pentru sănătate ale șofranului, condimentul minune

1.  Este un antidepresiv: Cunoscut sub numele de condimentul soarelui, șofranul este un antidepresiv natural și un stimulent al stării de spirit. Condimentul crește nivelul de dopamină sau hormonul fericit din creier, care ajută la creșterea sănătății mintale.

2. Este un antioxidant puternic: Șofranul este încărcat cu antioxidanți, inclusiv crocină, picrocrocină și kaempferol, care protejează celulele împotriva stresului oxidativ și a radicalilor liberi. Previne hipertensiunea arterială, problemele cardiace și chiar cancerul.

3. Ajută la pierderea în greutate: Șofranul reduce pofta de mâncare, ceea ce duce la pierderea în greutate și la o ardere mai rapidă a grăsimilor.

4. Ajută la tratarea sindromului premenstrual: Laptele de șofran ajută la vindecarea problemelor menstruale, echilibrând hormonii care provoacă probleme cu menstruația.

5. Crește libidoul: Șofranul este un afrodisiac care ajută la creșterea libidoului și poate avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra fertilității masculine și sporește apetitul sexual la femei. Potrivit medicilor, consumul regulat de șofran poate ajuta și la vindecarea disfuncției erectile la bărbați.

6. Previne cancerul: Șofranul are un număr foarte mare de antioxidanți care luptă împotriva stresului oxidativ și a radicalilor liberi care răspândesc cancerul. De asemenea, șofranul luptă în mod natural împotriva celulelor canceroase de colon, fără a deteriora celulele de creștere.

7. Șofranul este, de asemenea, eficient în reglarea nivelului de zahăr din sânge și în tratarea miopiei care se întâmplă din cauza degenerescenței maculare asociate cu vârsta.

8. Șofranul este utilizat în medicamente care sunt utilizate pentru a reduce riscul de Alzheimer și demență la bătrânețe.

Recent Posts

Top 10 alimente pentru a elimina toxinele din ficat în mod natural și pentru a preveni insuficiența hepatică

Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman și servește ca depozit de nutrienți…

21 de minute ago

Pensiile acestor români se recalculează de două ori. Daniel Baciu: „Vor primi încă o creștere a veniturilor!”

Seniorii țării s-au bucurat de o creștere a pensiilor cu 13,8% la 1 ianuarie în…

51 de minute ago

Alertă ANM: SCHIMBĂRI bruște ale vremii. PROGNOZA detaliată până pe 10 iunie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 13…

o oră ago

Horoscop 13 mai cu Pavel Globa. Vești grozave pentru o zodie. Se vor debloca situațiile financiare și vor reuși să ducă la bun sfârșit proiectele

Horoscop zilnic pentru luni, 13 mai 2024, realizatde Pavel Globa. Startul de săptămână le aduce…

2 ore ago

HOROSCOP. Top 4 zodii care au NOROC din naștere

Astrologia oferă perspective interesante asupra personalității și destinului nostru, modelând modul în care ne vedem…

12 ore ago

Citeste si: