luni, septembrie 26, 2022

Condimentul minune care crește libidoul, previne cancerul, reduce riscul de Alzheimer și demență.

Crocus sativus este o plantă mediteraneană cu proprietăți terapeutice, din care se poate extrage condimentul șofran, uleiuri aromatice, precum și numeroase alte substanțe cu utilizări în medicină și alimentație.

Șofranul este unul dintre cele mai scumpe condimente din lume. Consumul de șofran asigură o dezvoltare completă și stimulează sănătatea. Este nevoie de multă muncă pentru a scoate firele din floare.

Te-ar mai interesa: Se dau bani! 1000 de lei de familie. Cine va putea...

Aproape 15.000-16.000 de flori produc 1 kilogram de condiment de șofran, care costă până la 5000 USD per kilogram.


Beneficiile pentru sănătate ale șofranului, condimentul minune

1.  Este un antidepresiv: Cunoscut sub numele de condimentul soarelui, șofranul este un antidepresiv natural și un stimulent al stării de spirit. Condimentul crește nivelul de dopamină sau hormonul fericit din creier, care ajută la creșterea sănătății mintale.

2. Este un antioxidant puternic: Șofranul este încărcat cu antioxidanți, inclusiv crocină, picrocrocină și kaempferol, care protejează celulele împotriva stresului oxidativ și a radicalilor liberi. Previne hipertensiunea arterială, problemele cardiace și chiar cancerul.

Te-ar mai interesa: Săptămână grea pentru o zodie. Numerolog: Trebuie ...

3. Ajută la pierderea în greutate: Șofranul reduce pofta de mâncare, ceea ce duce la pierderea în greutate și la o ardere mai rapidă a grăsimilor.

4. Ajută la tratarea sindromului premenstrual: Laptele de șofran ajută la vindecarea problemelor menstruale, echilibrând hormonii care provoacă probleme cu menstruația.

5. Crește libidoul: Șofranul este un afrodisiac care ajută la creșterea libidoului și poate avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra fertilității masculine și sporește apetitul sexual la femei. Potrivit medicilor, consumul regulat de șofran poate ajuta și la vindecarea disfuncției erectile la bărbați.

Te-ar mai interesa: Corpurile de iluminat joacă un rol important în pr...

6. Previne cancerul: Șofranul are un număr foarte mare de antioxidanți care luptă împotriva stresului oxidativ și a radicalilor liberi care răspândesc cancerul. De asemenea, șofranul luptă în mod natural împotriva celulelor canceroase de colon, fără a deteriora celulele de creștere.

7. Șofranul este, de asemenea, eficient în reglarea nivelului de zahăr din sânge și în tratarea miopiei care se întâmplă din cauza degenerescenței maculare asociate cu vârsta.

Te-ar mai interesa: DECIZIE ȘOC! Spitalele refuză să opereze dacă nu e...

8. Șofranul este utilizat în medicamente care sunt utilizate pentru a reduce riscul de Alzheimer și demență la bătrânețe.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private