vineri, septembrie 30, 2022

Atât Alzheimer, cât și Parkinson sunt boli care apar frecvent la adulții în vârstă și care sunt cauzate de tulburări cognitive, precum și de un proces neurodegenerativ în corpul uman.

La rândul ei, boala Alzheimer este unul dintre cele mai frecvente tipuri de demență, care, conform organizației Clinicii Mayo, progresează progresiv și provoacă atrofierea creierului, sau micșorarea din ce în ce mai mult, în timp ce neuronii mor.

Te-ar mai interesa: Legătura dintre palpitații și tiroidă. Un medic ca...

„În Statele Unite, aproximativ 5,8 milioane de persoane în vârstă de 65 de ani și peste trăiesc cu boala Alzheimer. Dintre aceștia, 80% au 75 de ani sau mai mult. Din cele aproximativ 50 de milioane de persoane cu demență din întreaga lume, se estimează că între 60% și 70% suferă de boala Alzheimer”, a explicat sursa, oferind o imagine de ansamblu asupra frecvenței cu care apare acest diagnostic în țara nord-americană.

Pe măsură ce boala Alzheimer progresează, simptomele se agravează și includ dezorientare, confuzie din ce în ce mai severă cu privire la evenimente, momente și locuri, suspiciuni nefondate despre familie, prieteni, pierderea memoriei și dificultăți de vorbire și de mers.

Te-ar mai interesa: Paracetamol în timpul sarcinii: afectează sau nu f...

Între timp, Parkinson apare direct în sistemul nervos, deși începe și ca un proces neurodegenerativ, potrivit Asociației Parkinson din Madrid, adăugând că această afecțiune este cronică și tinde să afecteze fiecare persoană care o dezvoltă în moduri diferite, deși nu este fatală. , deci nu este considerată o cauză de deces.

„În ciuda tuturor progreselor în neurologie, astăzi etiologia sau cauza bolii Parkinson este necunoscută, deci nu se știe nici cum să o prevenim. Afectează atât bărbații, cât și femeile, iar peste 70% dintre persoanele diagnosticate cu Parkinson au peste 65 de ani. Nu este însă o boală exclusiv a vârstnicilor, întrucât 30 la sută dintre cei diagnosticați au sub 65 de ani.”

Te-ar mai interesa: Se revine sau nu la școala online? Anunțul de ulti...


Alzheimer și Parkinson: metoda naturală care ajută la prevenirea acestora

După cum detaliază Medline Plus, boala Parkinson nu este o afecțiune care apare direct în structura osoasă și musculară, ceea ce oferă suport și mișcare corpului, ci mai degrabă este o tulburare care are originea în neuroni, când își pierd capacitatea de a produce dopamină.

Având în vedere acest scenariu, este important să cunoaștem alternative care, împreună cu tratamentele medicale prescrise, ajută la combaterea acestor două boli. Unul dintre acestea este somnul bun, care prin studii a determinat beneficiul eliminării substanțelor chimice din creier.

Te-ar mai interesa: Un medic chirurg avertizează: Persoanele cu varice...

Potrivit unui studiu condus de experți de la Universitatea Stony Brooke din New York, Statele Unite, care a indicat modul în care somnul, în special pe o parte, ar putea ajuta la curățarea creierului de deșeurile toxice la șoareci, care a fost observat prin RMN-urile magnetice, care poate provoca bolile menționate.

Astfel, potrivit studiului, o persoană tinde să curețe deșeurile toxice din creier mult mai repede dacă doarme pe o parte, decât dacă se odihnește pe spate sau invers. Prin urmare, a fost recomandată ca metodă de susținere și prevenire a apariției bolii Alzheimer și Parkinson.

Te-ar mai interesa: Prințul George, replică regală pentru un coleg car...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private