Sari la conținut

Condimentul miraculos care îi ajută pe diabetici: Scade glicemia. Ce alte beneficii mai are

Sursa foto: Guido Mieth / Getty Images

Din cuprinsul articolului

Condimentul miraculos care îi ajută pe diabetici: Scade glicemia. Ce alte beneficii mai are? Diabetul de tip 2 poate crește nivelul zahărului din sânge, iar adăugarea extractului de cuişoare poate duce la o scădere foarte mare, scade glicemia cu 30%.

„Extractul de cuişoare conţine cel puţin 30% polifenoli, care sunt benefici pentru sănătate”, potrivit cercetătorilor  de la Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Akay din India, notează actualno.com.

Efecte benefice asupra ficatului

Extractul de cuişoare, bogat în polifenoli, poate avea beneficii pentru metabolismul glucozei la vârstnici, dus la reducerea substanţială a glicemiei înainte de masă.

Extractul de cuişoare poate ajuta la menţinerea nivelurilor normale de zahăr în sânge pe tot parcursul zilei la persoanele cu prediabet – cei cu cel mai mare risc de boli de inimă şi diabet de tip II, notează cercetătorii. În ambele grupuri de studiu, extractul de cuişoare a scăzut semnificativ nivelurile de zahăr din sânge de după masă.

Cuișoarele sunt mugurii uscați ai florii arborelui de cuisoara, niste lujeri asemănători vitei-de-vie. Planta, cultivata în tarile calde, este originara din Insulele Moluce și face parte din familia Myrtaceae.

Cuișoarele sunt foarte eficiente în combaterea urmaroarelor afecțiuni:
– infecții bacteriene
– inflamații
– boala parodontala
– echilibrarea nivelului de zahar din sânge
– astm
– spasme musculare
– acnee
– răceli, gripa și dureri în gât
– congestie pulmonara

Încetinesc îmbătrânirea
Antioxidanții din cuișoare neutralizează radicalii liberi, încetinesc procesul de îmbătrânire și previn cancerul..
Cuișoarele conțin 15%-20% ulei esențial, dar și flavonoide, taninuri, steroli și glicozide sterolice, ulei gras (10%) și acizi polifenolcarboxilici (acid galic, acid protocatehic).

Destul de dificil de preparat acasă, uleiul eteric se obține din bobocii florali prin antrenare cu vapori de apa, timp de 14-16 ore, sau din frunze, timp de 48 de ore.

Acest preparat conține eugenol, în proporție de 85%-95% din total, la care se adaugă acetatul de eugenol, vanilina, cineolul, cariofilenul, pinenul și mentolul. Uleiul este un antioxidant puternic, care distruge paraziții intestinali, microbii și ciupercile, fortifica sistemul imunitar și încarca organismul cu energie.

Cuișoarele tratează și disfuncțiile sexuale. În cadrul unui test, șoarecii de laborator au primit o doza de extract de cuișoare o data pe zi timp de șapte zile.

La sfârșitul testelor cercetătorii au ajuns la următoarea concluzie: „Rezultatele au indicat că extractul etanolic de cuisoarea a produs o creștere semnificativa și durabila a activității sexuale șobolanilor masculi normali, fară să producă nicio ulcerație gastrica vizibila sau alte efecte adverse. ”

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: