marți, octombrie 4, 2022

Conducerea Spitalului Fundeni, decizie neașteptată după imaginile surprinse în sala de operaţie: „Program de reinstruire în integralitate a personalului cu atribuţii în blocul operator”.

La începutul lunii august, apariția unei fotografii dintr-o sală de operație a iscat un adevărat scandal, la nivel național.

Potrivit Digi 24, în timpul unei operații de transplant la Institutul Clinic Fundeni, o membră a echipei medicale stătea la taclale cu o altă membră, cu o cafea în mână și fără mască pe figură. După ce imaginea a apărut în spațiul public, a devenit virală.

Te-ar mai interesa: Ce să mănânci dacă ai peste 50 de ani. Întărește o...

Conducerea Spitalului Fundeni, decizie neașteptată după imaginile surprinse în sala de operaţie: Imaginile sunt conform realității

Recent, reprezentanţii Spitalului Fundeni au reacționat. Aceștia au transmis printr-un comunicat că imaginile sunt veridice şi că cei vizaţi din blocul operator sunt cercetaţi disciplinar.

„Ca urmare a situaţiei semnalate în mass media la începutul acestei luni, privitor la o captură video dintr-un reportaj realizat de către postul de televiziune DIGI24 care a surprins într-o ipostază neadecvată un cadru medical aflat în blocul operator, în timpul unei intervenţii chirurgicale, Institutul Clinic Fundeni face următoarele precizări:

În ceea ce priveşte veridicitatea imaginilor difuzate de postul TV Digi 24, în care un angajat al Institutului Clinic Fundeni este surprins ca nepurtând masca medicală de protecţie, apreciem că acestea sunt conforme realităţii, ceea ce a determinat conducerea ICF să iniţieze , imediat, o anchetă internă, declanşând totodată procedurile de cercetare  disciplinară cu privire la angajaţii vizaţi din blocul operator, rezultând astfel pronunţarea unei decizii de sancţionare prin care a fost aplicată sancţiunea avertismentului scris, în temeiul dispoziţiilor art. 248 alin. (1) lit. a) din Codul muncii”, au transmis reprezentanţii spitalului pentru news.ro.

Te-ar mai interesa: Cât de sănătoși sunt ficățeii de pui: Sursă de fie...

 Program de reinstruire în integralitate a personalului cu atribuţii în blocul operator

Reprezentanţii Institutului Clinic Fundeni au mai explicat şi că toţi angajaţii care lucrează în blocul operator vor fi reinstruiţi astfel încât astfel de abateri de la regulile care trebuie respectate în spital să nu mai aibă loc. Probele bacteriologice de aer analizate înainte de acest incident cât şi după aceea au fost şi sunt conforme, au mai explicat aceştia.

„Mai mult, în contextul acestei situaţii, conducerea IC Fundeni a decis, în regim de urgenţă, declanşarea unui program de reinstruire în integralitate a personalului ICF cu atribuţii în blocul operator, şi nu doar a persoanelor vizate de cercetarea disciplinară menţionată mai sus, tocmai pentru a ne asigura că astfel de evenimente nu se vor mai repeta.

Te-ar mai interesa: Un bărbat de 33 ani a rămas fără mâna dreaptă în u...

De asemenea, precizăm că atât anterior evenimentului semnalat de mass media, cât şi ulterior acestuia, în cadrul ICF s-au prelevat probe bacteriologice de aer din blocul operator, iar rezultatele acestor probe au fost permanent conforme, inclusiv de la începutul anului şi până în prezent. Prelevarea probelor bacteriologice de aer din oricare bloc operator este o condiţie imuabilă în cadrul Institutului Clinic Fundeni”, au precizat reprezentanţii unităţii sanitare.

Te-ar mai interesa: Curățarea plămânilor acasă. Rezultatele apar imedi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private