Sari la conținut

Congresul UMF „Carol Davila” din Bucureşti: Peste 10.000 de participanți, într-un regal al cercetării științifice medicale. Ce somități la nivel mondial vor fi prezente

Congresul UMF „Carol Davila” din Bucureşti: Peste 10.000 de participanți, într-un regal al cercetării științifice medicale. Ce somități la nivel mondial vor fi prezente. 

 

Ajuns la cea de a –X – a ediție, cel mai mare eveniment al cercetării ştiinţifice medicale din România, Congresul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București își va deschide porțile joi, 10 noiembrie 2022, ora 9.00, la Palatul Parlamentului.

Cei care doresc să afle în timp real ce se va discuta la acest eveniment atât de important,  va fi o transmisie simultană on-line, pe platforma www.congresumf.ro, potrivit unui comunicat de presă al UMF „Carol Davila” din București.

Ediția aniversară a acestei ample manifestări științifice va reuni peste 10.000 de participanți (studenți, medici rezidenți, medici specialiști, medici primari din toate specialitățile, farmaciști, cercetători științifici și cadre didactice universitare).

Cele mai recente descoperiri în medicină la nivel mondial vor fi discutate la Congres

Zeci de sesiuni științifice si sute de comunicări originale ce vor aduce în prim plan cele mai recente descoperiri din medicină.

Vor fi prezenți lectori de prestigiu național și internațional, mii de participanți și invitați speciali,  renumiți medici, profesori, academicieni și cercetători științifici din țări precum Anglia, Italia, Olanda, Germania, Brazilia, Japonia, SUA și România.

Dar acestea sunt doar câteva dintre elementele celei de-a –X-a ediții a Congresului Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București ce se va derula și anul acesta sub aceleași coordonate esențiale atingerii performanței academice: Inițiere, Evoluție, Excelență.

Sesiuni tematice cu specialiști din mai multe domenii

Intitulată generic “Perspective interdisciplinare “ ediția aniversară a Congresului Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București are în prim plan interdisciplinaritatea, cu sesiuni tematice, care vor aduce la aceeași masă specialiști din mai multe domenii, pentru a aborda din perspective o anumită patologie.

Congresul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București a înregistrat până acum, la primele nouă ediţii (2013-2021), peste 42.000 de participanţi și 1.566 de lectori (membri ai Academiei Române, profesori, conferenţiari, medici).

„Ampla manifestare științifică a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București reprezintă cel mai mare eveniment al cercetării științifice medicale din România, creionat pe fondul perspectivelor interdisciplinare.

Discuțiile vor genera noi strategii de diagnostic și tratament optim

Acest Congres este în întregul său ansamblu unul dintre cele mai mari generatoare de idei inovatoare ale unei comunități academice puternic ancorate în tot ceea ce putem defini prestigiu

internațional, tradiție, educație, educație medicală continuă și performanță în medicină la cel mai înalt nivel” a declarat Prof.Dr.Viorel Jinga, Rector al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

La rândul său, Prof. Dr. Simona Ruță, Prorector pentru cercetare științifică al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, a subliniat:

“Congresul aduce în prim plan o viziune medicală integrată, un mod de gândire nou, care ia în calcul impactul bolii asupra întregului organism și crează punți între diferite specialități, pentru a defini o strategie de diagnostic și tratament optim.

Această abordare interdisciplinară face din acest congres un cadru optim al comunicării, al dialogului, al schimbului de idei, și al deschiderii către progres.

Dincolo de reziliența post-pandemică, sistemul de sănătate trebuie acum să privească spre medicina viitorului- medicina personalizată, preventivă, pro-activă și participativă.

Este medicina pe care o promovează corpul academic al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București și pe care o aducem în fața comunității medicale din România la această ediție aniversară a Congresului”.

Omagiu adus Profesorului George Emil Palade

Ceremonia oficială de deschidere a Congresului Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, în cadrul căreia vor lua cuvântul invitaţi de prestigiu, reprezentanți ai unor importante instituţii de stat, va avea loc joi, 10 noiembrie, începand cu ora 18, la Palatul Parlamentului, in Sala Nicolae Iorga.

De asemenea, se vor celebra 110 ani de la nașterea marelui savant român, George Emil Palade, laureat al premiului Nobel pentru Medicina in 1974.

Printre invitații speciali ce vor fi prezenți la ceremonia de deschidere a evenimentului (joi, 10 noiembrie, ora 18, Sala Nicolae Iorga-Palatul Parlamentului) se numără: Consilier Prezidențial –

Conf.Univ.Dr. Diana Păun, Ministrul Educației – Ligia Deca, Ministrul Sănătății – Prof.Univ.Dr. Alexandru Rafila, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Sebastian Burduja, Senator în

Parlamentul României – Prof.Univ.Dr. Adrian Streinu Cercel, Președintele Secției de Științe Medicale a Academiei Române – Acad.Victor Voicu, Acad. Maia Simionescu, Acad.Ioanel Sinescu și Prof.Univ.Dr. Romiță Iucu-Universitatea București.

Se vor acorda șase titluri Honoris Causa

Deschiderea oficială va fi urmată de acordarea a trei titluri de doctor Honoris Causa pentru:

Prof. Dr. Mircea Ivan, Indiana University School of Medicine, Indianapolis, USA

Prof. Dr. Mario Sanna, Gruppo Otologico Piacenza-Roma, Italia

Prof. Dr. Friedrich Paulsen -Institute of Functional and Clinical Anatomy, Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg, Germania

Vineri, 11 noiembrie, la ora 13.15, va avea loc o a doua ceremonie de acordare a titlurilor de doctor Honoris Causa pentru:

Prof. Dr. Nicolaas Sieds Klazinga,  Academic Medical Centre at the University of Amsterdam, Olanda

Prof. Dr. Eric Jauniaux, University College London, EGA Institute for Woman’s Health, Marea Britanie

Profesor dr. Massimo Busin  Università degli Studi di Ferrara, Italia

“Competiţia Tânărului Cercetător” (Young Investigator Award)

Totodată, ca în fiecare an, Congresul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” înscrie în programul ştiinţific şi “Competiţia Tânărului Cercetător” în cadrul căreia vor fi premiate lucrările ce dovedesc excelența în cercetarea științifică medicală.

Astfel, cele mai bune lucrări originale, cu autori principali sub 35 de ani, vor fi  prezentate în cadrul Congresului, vineri, 11 noiembrie, începând cu ora 8.00.

Juriul fiecărei secțiuni, format din 3 experți în domeniu, va selecta câștigătorul competiției la secțiunile de specialități medicale, chirurgicale, preclinice, stomatologie și farmacie, care va fi premiat prin susținerea participării la un Congres internațional de specialitate.

Evenimentul este creditat cu 18 credite de Educație Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor din România, 32 de credite de Educație Farmaceutică Continuă de către Colegiul Farmaciștilor din România și 24 de credite de Educație Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor Stomatologi din România.

Simona David

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel