Sari la conținut

Consecința devastatoare pe care o are sforăitul asupra creierului

Tulburările de somn, inclusiv apneea și sforăitul pot avea efecte devastatoare asupra creierului, pe termen lung.

Între 19% și 40% dintre adulți sforăie și acest procent este și mai mare în cazul bărbaților în vârstă. Sforăitul nu este doar un lucru deranjant pentru partenerul de pat ci poate afecta sănătatea creierului, potrivit unui nou studiu. Este o formă a apneei de somn, o afecțiune care presupune oprirea respirației pentru câteva secunde sau minute, în timpul somnului. Orice întrerupere a respirației poate afecta creierului, conform studiului publicat în revista Neurology. Cercetătorii au descoperit că persoanele cu apnee de somn sunt mai predispuși să dezvolte tulburări de memorie și alte semne ale declinului cognitiv, mai devreme decât cei care nu suferă de apnee.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel