joi, iunie 1, 2023

Marele profesor Dumitru Constantin-Dulcan a susținut în acest weekend o conferință la Ateneul Național din Iași, unde a explicat rolul emoțiilor și a cuvintelor asupra sănătății.

Conferința susținută de prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan a avut drept temă „Inteligența infinită a subconștientului. Implicații terapeutice”.

Care sunt cuvintele pe care trebuie să le evităm şi ce rău ne fac acestea. Cuvintele cu înaltă frecvență

„Gândirea noastră poate să fie benefică sănătății sau nu. De aceea este foarte important să ne controlăm gândirea. Iubire, iertare, generozitate, bunătate, bucurie sunt cuvinte cu înaltă frecvență, care sunt benefice sănătății noastre. Cuvintele se propagă în spațiu și se înmulțesc ca bobul de grâu, dintr-un bob pot să devină cincizeci, deci îi face rău și celui care gândește, și celui care-l captează. Dacă noi astăzi suntem unde suntem este pentru că atâtea minți au gândit altfel decât ar trebui.

Te-ar mai interesa: Gură uscată noaptea: 5 motive pentru care ați pute...

Deasupra noastră sunt nori negri ai gândurilor lor, ai multor oameni. Cuvintele au aspect biochimic. Ura, disprețul, ironia, bârfa, agresivitatea, violența, răul, disprețul, calomnia trebuie eliminate din limbajul nostru. Nici nu știți câți oameni au pierit din cauza calomniei. Dacă eu, cu mintea mea bolnavă, vreau să îmi bat joc de cineva, spun vrute și nevrute, iar până când se ajunge la justiție și după ani de zile și se decide că nu am avut dreptate, victima calomniei poate fi deja pe lumea cealaltă”, a explicat prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, potrivit BZI


Emoțiile negative ne pot îmbolnăvi! Prof. dr. Constantin Dulcan: „I-am trimis gânduri negative omului ăluia și s-a îmbolnăvit și el, și eu”

Prof. dr. Constantin Dulcan a vorbit și despre inteligența infinită a subconștientului. Acesta preia ceea ce îi furnizează conștiința în mod repetat. De aceea trebuie să fim extrem de atenți cu ceea ce gândim și păstrăm în mintea noastră, pentru că lucrul acela ni se poate întâmpla.

Te-ar mai interesa: Ministerul Sănătății vrea să-i facă medici de fami...

„Subconștientul este acel etaj al creierului situat imediat sub scoarța cerebrală. În timp ce conștiința știe și se reflectă pe sine, la nivel de subconștient există o știință care nu știe că știe. Adică ficatul are 66 de funcții și funcționează, inima funcționează, plămânii funcționează etc., nu le spunem noi să funcționeze, există ceva în noi care știe să funcționeze.

Te-ar mai interesa: Cele mai nocive obiceiuri care îmbolnăvesc glanda ...

Dacă la nivelul științei există un discernământ, discerne dacă un lucru trebuie făcut sau nu poate fi făcut, subconștientul nu are discernământ, iar, atunci, tot ceea ce există în conștiința noastră se transmite subconștientului, el, neavând discernământ, îl materializează, de aceea este foarte important ceea ce gândim și păstrăm în mintea noastră, pentru că lucrul acela ni se poate întâmpla. Ni se întâmplă, deoarece subconștientul conține o inteligență infinită. Subconștientul este inteligența universului, dar pot să moștenesc ereditar convingeri greșite, traume, emoții sau să le asimilez în timpul vieții de copil până la 7 ani, când copilul nu are discernământ și își însușește tot ce observă în jur, iar după aceea, ca adult, se confruntă cu o serie întreagă de traume.

Te-ar mai interesa: Atenţie la bacteria ucigaşă care nu poate fi distr...

Acestea, dacă sunt persistente în mintea noastră, devin programe pentru subconștient, adică le face. Eu urăsc pe cineva, ura este o energie negativă, iar peste un timp mă îmbolnăvesc și nu știu de ce. Probabil, fiindcă l-am urât pe el, i-am trimis gânduri negative omului ăluia și s-a îmbolnăvit și el, și eu”, susține cunoscutul neurolog.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private