Sari la conținut

Consultaţii medicale gratuite pentru turiştii aflaţi pe litoral. Campania de prevenţie „Asumă-ţi să fii sănătos ! – Litoral 2023”, în cinci staţiuni

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

36 de medici dermatologi şi pediatri vor oferi, în perioada 14-19 august, consultaţii gratuite turiştilor aflaţi în cinci staţiuni de pe litoral, în cadrul unei campanii de prevenţie derulată de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Instituţia de învăţământ superior a informat, vineri, printr-un comunicat de presă că, pentru al treilea an consecutiv, campania de prevenţie „Asumă-ţi să fii sănătos!” a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti va ajunge pe litoralul românesc şi va oferi turiştilor prezenţi în cinci staţiuni de la Malul Mării Negre consultaţii gratuite în specialităţile dermatologie, endocrinologie şi, începând din acest an, şi în domeniul pediatriei, conform Agerpres.

Unde are loc campania „Asumă-ţi să fii sănătos ! – Litoral 2023”

Campania se va derula la Costineşti, Neptun, Saturn, Mangalia şi Olimp. „Pe parcursul celor şase zile ale Campaniei – Asumă-ţi să fii sănătos ! – Litoral 2023, toţi cei care doresc să beneficieze gratuit de consultaţii dermatologice, endocrinologice şi pediatrice vor putea apela la profesionalismul celor 36 de medici (rezidenţi şi specialişti) care vor fi prezenţi în cele cinci puncte de lucru special amenajate (corturi spaţioase ale MApN pe care vor fi afişate bannere ale campaniei) în următoarele staţiuni: Costineşti, Neptun, Saturn, Mangalia şi Olimp.

Consultaţiile se vor face în perioada 14-19 august în intervalele orare 09,00 – 12,00 şi 15,00 – 18,00, cu excepţia zilei de 19 august, când programul de screening se va derula doar în cursul dimineţii”, potrivit comunicatului.

Corturile vor fi amplasate lângă următoarele repere: baze de salvare acvatică – salvamar şi puncte de prim ajutor de pe plajele din Neptun şi Mangalia; plaja din Olimp (lângă hotel Meduza); containere SMURD-ISU pe plajele de la Costineşti şi Saturn.

Campania este realizată în parteneriat cu Societatea Română de Dermatologie, Societatea Română de Endocrinologie şi Societatea Română de Pediatrie, cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa şi al Ministerului Apărării Naţionale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel