Categories: Ştiri sănătate

Consultaţii medicale gratuite pentru turiştii aflaţi pe litoral. Campania de prevenţie „Asumă-ţi să fii sănătos ! – Litoral 2023”, în cinci staţiuni

36 de medici dermatologi şi pediatri vor oferi, în perioada 14-19 august, consultaţii gratuite turiştilor aflaţi în cinci staţiuni de pe litoral, în cadrul unei campanii de prevenţie derulată de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Instituţia de învăţământ superior a informat, vineri, printr-un comunicat de presă că, pentru al treilea an consecutiv, campania de prevenţie „Asumă-ţi să fii sănătos!” a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti va ajunge pe litoralul românesc şi va oferi turiştilor prezenţi în cinci staţiuni de la Malul Mării Negre consultaţii gratuite în specialităţile dermatologie, endocrinologie şi, începând din acest an, şi în domeniul pediatriei, conform Agerpres.

Unde are loc campania „Asumă-ţi să fii sănătos ! – Litoral 2023”

Campania se va derula la Costineşti, Neptun, Saturn, Mangalia şi Olimp. „Pe parcursul celor şase zile ale Campaniei – Asumă-ţi să fii sănătos ! – Litoral 2023, toţi cei care doresc să beneficieze gratuit de consultaţii dermatologice, endocrinologice şi pediatrice vor putea apela la profesionalismul celor 36 de medici (rezidenţi şi specialişti) care vor fi prezenţi în cele cinci puncte de lucru special amenajate (corturi spaţioase ale MApN pe care vor fi afişate bannere ale campaniei) în următoarele staţiuni: Costineşti, Neptun, Saturn, Mangalia şi Olimp.

Consultaţiile se vor face în perioada 14-19 august în intervalele orare 09,00 – 12,00 şi 15,00 – 18,00, cu excepţia zilei de 19 august, când programul de screening se va derula doar în cursul dimineţii”, potrivit comunicatului.

Corturile vor fi amplasate lângă următoarele repere: baze de salvare acvatică – salvamar şi puncte de prim ajutor de pe plajele din Neptun şi Mangalia; plaja din Olimp (lângă hotel Meduza); containere SMURD-ISU pe plajele de la Costineşti şi Saturn.

Campania este realizată în parteneriat cu Societatea Română de Dermatologie, Societatea Română de Endocrinologie şi Societatea Română de Pediatrie, cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa şi al Ministerului Apărării Naţionale.

Recent Posts

10 semne tăcute că ai o infecție la rinichi. Când trebuie să mergi la medic

Semne de infecție renală. Infecțiile renale sunt relativ rare, dar pot fi grave. Cunoscută medical…

24 de minute ago

Când ajung pensiile pe luna iunie

Când ajung pensiile pe luna iunie. În luna mai, s-a produs o modificare semnificativă în…

54 de minute ago

Pensie mai mare cu 1.650 lei după recalculare pentru această categorie de pensionari

Pensie mai mare cu 1.650 lei. Recalcularea pensiilor pentru o anumită categorie de pensionari va…

2 ore ago

Alimentul-medicament care ar putea reduce riscul de deces din cauza demenței

Alimentul-medicament care reduce riscul de deces din cauza demenței. Datorită influențelor populare precum talk-show-urile cu…

2 ore ago

Ţările europene în care salariul minim depăşeşte 2.000 de euro. Pe ce loc se situează România

Salariul minim în țările europene. 2024 este anul în care Uniunea Europeană face un pas…

2 ore ago

Citeste si: