Sari la conținut

Consultații și recomandări medicale facile prin intermediul telemedicinei! Cum procedezi pentru a scăpa rapid de problemele tale de sănătate

Pacienții își doresc să nu aibă și alte griji atunci când au deja o problemă de sănătate, iar consultațiile și recomandările medicale facile, prin intermediul telemedicinei, îi ajută enorm în acest sens.

Telemedicina se bazează pe folosirea tehnologiei informației și pe cele mai noi descoperiri din domeniul telecomunicațiilor pentru a oferi, într-un mod extrem de facil și de simplu, servicii medicale la distanță, cu ajutorul tehnologiilor de video call și chat, tuturor celor care utilizează aplicațiile dezvoltate pe principiul ei.

În timpul pandemiei de COVID-19, utilizarea aplicațiilor care au ca principiu telemedicina a căpătat o amploare fără precedent, după ce medicina clasică s-a văzut nevoită să apeleze la avantajele oferite de acest concept inovator, pentru a putea realiza în continuare un act medical de cea mai bună calitate, fără a pune în niciun moment în pericol atât pacientul, cât și doctorul.

Cum se poate să primești, prin intermediul telemedicinei, consultații și recomandări medicale facile

Telemedicina a venit în ajutorul medicinei clasice, după ce sistemele sanitare din întreaga lume au fost puse sub o presiune enormă de numărul mare de persoane care s-au infectat într-un timp foarte scurt cu COVID-19, prin scăderea semnificativă a numărului de vizite fizice la medic, efectuate de către pacienții care au ales ca alternativă consultațiile virtuale oferite de aplicațiile de profil.

De asemenea, telemedicina a contribuit la întreruperea lanțului de transmisie a noului coronavirus și la protejarea cadrelor sanitare prin distanțarea socială oferită sub formă de caracteristică implicită a acestui concept medical.

Izbucnirea pandemiei globale de COVID la sfârșitul anului 2019 a dus la adoptarea unor măsuri dure de către autorițățile sanitare ale țărilor de pe întreaga planetă, pentru a combate răspândirea noului coronavirus, în absența unui tratament eficace împotriva acestui adevărat virus ucigaș.

Limitarea deplasărilor fizice și a accesului în unitățile spitalicești a făcut ca tot mai multe persoane care aveau nevoie de consult de specialitate sau de comunicare cu un doctor să apeleze la platformele de telemedicină pentru un acces direct și facil, efectuat într-un timp foarte redus, fără programare, la un serviciu medical de cea mai bună calitate pentru rezolvarea unei probleme de sănătate apăsătoare.

Utilizatorii de aplicații de telemedicină beneficiază de consultații virtuale care se derulează în timp real, în regim interactiv, cu un medic specialist și au astfel posibilitatea de a accesa servicii medicale complete, chiar și în timpul pandemiei de COVID-19.

În plus, comunicarea dintre pacient și doctor se realizează în deplină siguranță, chiar și din confortul propriei locuințe, și este eliminat astfel riscul unei eventuale infectări cu noul coronavirus, atât pentru utilizatorul aplicației de telemedicină, cât și pentru medicul care preia solicitarea acestuia.

Nu mai ai stresul deplasării la spital

Toate persoanele care apelează la telemedicină pentru consultații nu mai au nevoie de programare prealabilă pentru a fi evaluați de către un medic specialist și accesează facil, extrem de rapid, o platformă de telemedicină pentru orice problemă de sănătate cu care se confruntă, din orice loc s-ar afla atunci când solicită acest lucru.

Un alt beneficiu extrem de important pe care îl oferă aplicațiile care au la bază telemedicina este eliberarea unui raport medical complet în urma fiecărei consultații virtuale pe care o efectuează un utilizator al unui asemenea serviciu.

Există și posibilitatea eliberării unei rețete scrise de către medicul care a făcut evaluarea la distanță în cazul în care situația respectivă o impune.

Utilizatorul unei aplicații de telemedicină reușește cu succes să acceseze extrem de simplu și facil toate beneficiile oferite de expertiza unui doctor specialist pentru o problemă de sănătate cu care se confruntă în momentul în care alege să i se adreseze acestuia, din orice loc s-ar afla atunci, și poate face acest lucru, fără a se programa înainte și fără a se deplasa fizic ori de câte ori are nevoie, fără niciun cost suplimentar.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: