Sari la conținut

Consumă aceste alimente în sezonul rece! Întăresc imunitatea și ne scapă de răceală, gripă, viroze

Consumă aceste alimente în sezonul rece! Întăresc imunitatea și ne scapă de  afecțiunile respiratorii de sezon, de răceală, gripă și chiar de Covid.

 

Este sezonul rece deja și, după cum știm, este plin sezon de afecțiuni respiratorii, de viroze, răceli, gripa sezonieră. Și trebuie să ne reamintim și de Covid, că încă n-am scăpat…

De altfel, specialiștii atrag atenția, că, de la apariția Covid, cu toții ne-am concentrat doar pe întărirea imunității pentru a lupta cu acest virus, SARS-CoV, uitând parcă de celelalte care au existat și înaintea covid.

Coronavirusul este o infecție sezonieră precum gripa

Perioada următoare este „tridemică”

Potrivit publicației EatThis, putem spune că perioada următoare poate fi considerată „tridemică”, pentru că sunt trei boli extrem de agresive în perioada imediat următoare.

De aceea, specialiștii recomandă întărirea imunității în fața Covid, pandemia fiind încă departe de a se fi încheiat, a gripei sezoniere și a virusului sincițial respirator, un virus ce afectează în principal copiii mici, dar asta nu înseamnă că adulții sunt excluși.

Așadar, pentru a ne menține sistemul imunitar puternic împotriva tuturor acestor boli, experții ne sfătuiesc să avem grijă la alimentele pe care le consumăm.

De exemplu, nutriționistul Amy Goodson, citată de EatThis, ne sfătuiește să avem o dietă cu multe alimente integrale, produse colorate, proteine din surse animale și vegetale – slabe -, lactate și brânzeturi slabe și cereale integrale.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel