miercuri, septembrie 28, 2022

Consumă rodii dacă vrei să ții aceste boli la distanță și să-ți păstrezi sănătatea. Rodiile au beneficii incredibile pentru organism, dar și gust bun.

Rodia este unul dintre cele mai puternice fructe antioxidante, în compoziția ei găsindu-se de trei ori mai mulți antioxidanți decât în vinul roșu sau în ceaiul verde.

De asemenea, rodia conține antioxidanți puternici precum polifenoli, tanini și antocianini, esențiali pentru sănătatea inimii și a organismului.

Te-ar mai interesa: Diabet zaharat: simptomele timpurii care apar la n...

Este o sursă grozavă de vitamine și minerale. Rodia conține vitamina A, vitamina B5, vitamina C și E, vitamina K, acid folic, dar și minerale importante pentru organism precum calciu, potasiu, magneziu, fier.

Recomandată și în tratarea bolii Alzheimer

În același timp, antioxidantii conținuți de rodie împiedică apariția procesului de îmbătrânire prematură. Prin urmare, rodia este recomandată chiar și în tratarea bolii Alzheimer.

Acest fruct delicios are proprietăți antiinflamatorii și din acest motiv protejează împotriva astmului, a durerilor în gât, a diareei și a altor boli.

Rodia este un fruct minunat de care pot beneficia femeile însărcinate. Este bogată în acid folic, vitamină esențială în diviziunea celulară și indispensabilă în procesul de dezvoltare a fătului.

Te-ar mai interesa: Cum îndepărtezi petele de apă dură de pe geamuri. ...

Proprietăți anticancer

Întărește sistemul imunitar și are proprietăți anticancer. Rodia este un aliment extraordinar, eficient împotriva cancerului de sân, a cancerului de prostată și a celui de piele.

De asemenea, scade nivelul de colesterol rău din sânge (LDL) și crește nivelul de HDL (colesterol bun) din organism, reducând riscurile altor factori cardiaci.

Astfel, rodia poate contribui la vindecarea și prevenirea bolilor cardiovasculare, dar și a diabetului și a artritei. Totodată, consumul constant de rodie împiedică depunerile de colesterol de pe artere.

Te-ar mai interesa: Medicii atrag atenția: mustul te poate ucide. Iată...

Ajută inima

Reduce și menține în cote normale tensiunea arterială și îmbunătățește circulația sângelui la inima.

Sucul de rodie crește apetitul astfel încât poate fi folosit cu succes în cazul copiilor, pentru stimularea apetitului.

Previne apariția arteroscleroziei și are efecte benefice în tratarea acestei boli. Într-un studiu efectuat asupra unor pacienți cu ateroscleroză și cărora li s-a administrat suc de rodie, s-a observat că plăcile de aterom au fost reduce cu 30% comparativ cu alte sucuri.

Te-ar mai interesa: Diabet: ceaiul comun care poate controla glicemia ...

Detox

Contribuie la detoxifierea și la eliminarea toxinelor din organism.

Grație conținutului său ridicat de vitamina C (o singură rodie conține 40% din doza zilnică de vitamina C recomandată), rodia contribuie la întărirea sistemului imunitar.

Protejează împotriva depresiei și a osteoporozei.

Rodia conține o cantitate semnificativă de fibre care ajută la o bună funcționare a sistemului digestiv și la reglarea digestiei, noteaza spitalulbuzau.ro.

Te-ar mai interesa: De ce sunt mai sănătoase ouăle de prepeliță decât ...

De asemenea, este un excelent remediu pentru a ne răcori în zilele caniculare de vară. Un fresh de rodie este absolut delicios și un cadou pentru sănătate.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private