vineri, decembrie 9, 2022

Hipertensiune arterială vă poate crește riscul de apariție a unui număr de afecțiuni de sănătate. Din fericire, consumul mai mult de potasiu poate ajuta la scăderea nivelului tensiunii, conform Clinicii Cleveland.

Organizația spune că o dietă bogată în fast-food, alimente procesate, carbohidrați, cartofi și carne este probabil să fie săracă în potasiu, contribuind la creșterea tensiunii arteriale. Cu toate acestea, dacă aveți o boală renală semnificativă, ar trebui să aveți grijă să nu consumați prea mult potasiu, deoarece rinichii dvs. s-ar putea să nu îl poată elimina. Decizia de a lua de potasiu trebuie discutată cu medicul dumneavoastră.

Te-ar mai interesa: Medicul Adrian Marinescu: Orice virus poate să ne ...

Clinica Cleveland explică: „Dacă aveți hipertensiune arterială, creșterea aportului de potasiu la nivelurile recomandate ar trebui să scadă tensiunea arterială cu 4 până la 5 mmHg.”

Într-adevăr, Heart UK spune: „Alimentele bogate în potasiu sunt importante în gestionarea hipertensiunii arteriale, deoarece potasiul diminuează efectele sodiului.

Cu cât mănânci mai mult potasiu, cu atât pierzi mai mult sodiu prin urină.

Potasiul ajută, de asemenea, la reducerea tensiunii din pereții vaselor de sânge, ceea ce ajută la scăderea tensiunii arteriale.”

Se adaugă: „Creșterea potasiului prin dietă este recomandată la adulții cu tensiune arterială peste 120/80 care altfel sunt sănătoși.

Te-ar mai interesa: Avertismentul unui neurolog: De ce nu e bine să be...

Chiar dacă potasiul poate reduce efectele de creștere a tensiunii arteriale ale sodiului, consumul mai mult de potasiu ar trebui combinat cu eforturile tale de a te despărți de excesul de sare și de a dezvolta alte obiceiuri alimentare sănătoase și un stil de viață sănătos.”

Blood Pressure UK spune: „Fructele și legumele sunt o sursă excelentă de potasiu. În plus, sunt pline de vitamine, minerale și fibre care vă mențin corpul în stare bună, ajutând la prevenirea problemelor intestinale și a unor cancere, precum și a bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral..”

Te-ar mai interesa: Un streptococ UCIGAȘ face victime printre copii. M...

Pe lângă consumul de alimente bogate în potasiu, reducerea cantității de sare vă va ajuta să vă mențineți rinichii și tensiunea arterială în stare bună de sănătate, adaugă acesta.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private