Sari la conținut

Consumul a două ouă nu oferă suficiente proteine pentru micul dejun. Iată ce trebuie să adaugi

ou să fie sănătos
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Ouăle - o adevărată sursă de proteină

Probabil că ați văzut multe persoane influente în domeniul sănătății și al bunăstării divulgând ceea ce mănâncă într-o zi pe rețelele de socializare. Din nefericire, majoritatea acestor persoane ”specializate” sunt complet necalificate pentru a administra sfaturi nutriționale, iar această tendință „ce mănânc într-o zi” poate provoca și exacerba tiparele de alimentație dezordonată.

Acesta este motivul pentru care mulți dieteticieni au apărut pe diferite conturi de socializare pentru a împărtăși faptul că multe dintre aceste diete nu sunt chiar ceea ce trebuie.

De exemplu, în cazul de față,  „mitul” popular conform căruia consumul a două ouă oferă suficiente proteine pentru micul dejun.  Așadar, ce proteine trebuie să mâncăm la micul dejun și cum să ne creștem aportul fără a fi nevoie să revizuim complet mesele noastre preferate de dimineață, pline de ouă.

Proteine pentru micul dejun: De cât avem nevoie de fapt?

Experții spun că recomandările privind aportul de proteine ar trebui să se bazeze pe mărimea, nivelul de fitness, vârsta și obiectivele individului – dar, în general, aproximativ 25-40 de grame este un bun punct de plecare pentru micul dejun. Horton, specialist în nutriție, notează, de asemenea, că există o cantitate destul de mare de cercetări care arată că un consum de aproximativ 30 de grame de proteine la fiecare masă ajută la menținerea mușchilor și a unei greutăți sănătoase.

Consumul a două ouă nu oferă suficiente proteine pentru micul dejun

„Mâncatul a două ouă în fiecare dimineață vă oferă doar aproximativ 12 grame de proteine”, spune Horton. „Pentru a atinge acel prag de 30 de grame, va trebui să intensificați consumul de ouă sau să adăugați alte surse de proteine.”
Țineți minte: Creșterea aportului de proteine nu se referă doar la construirea unei mase musculare mai slabe.

Antioxidanții din fructe, legume și semințe, scad riscul de cancer

Ce trebuie să adăugăm la micul dejun?

Obținerea unei cantități suficiente este esențială pentru longevitate, pentru stimularea sănătății pielii și unghiilor și pentru menținerea unui sistem imunitar puternic. Simpla efectuare a câtorva modificări la micul dejun vă poate ajuta să vă simțiți mai energic și mai concentrat pe tot parcursul zilei.

Ouăle, sursă cheie de mai mulți nutrienți

Cum să vă creșteți aportul de proteine fără a vă revizui micul dejun obișnuit
Desigur, nu este absolut nimic în neregulă cu alegerea ouălor ca masă de dimineață. La urma urmei, acestea sunt considerate de dieteticieni ca fiind niște energii nutritive, oferind o combinație de proteine, grăsimi, vitamine și minerale. Ouăle sunt de fapt o sursă cheie de mai mulți nutrienți care pot fi greu de obținut, în special pentru vegetarieni, cum ar fi colina, zincul, vitamina B12, pentru a vă ajuta să începeți ziua în forță.

Cu toate acestea, Rissetto spune că este crucial să profitați la maximum de această masă de dimineață, incluzând cantități adecvate de proteine, grăsimi și carbohidrați pe lângă ouă. „Această formulă este importantă pentru fiecare masă, dar este deosebit de importantă la micul dejun, deoarece prima masă a zilei va da tonul pentru glicemia ta, nivelul de energie și multe altele”, spune ea.

servești micul - dejun

Așadar, ce să adăugați? „Dacă ouăle sunt preferatele tale, caută modalități ușoare de a crește numărul de proteine”, spune Horton.

Lui Horton îi place, de asemenea, să servească ouăle omletă cu o garnitură bogată în proteine, cum ar fi brânza de vaci, o carne slabă, cum ar fi curcanul, sau o bucată consistentă de pâine prăjită cu mult unt de nuci pentru un mic dejun ușor și satisfăcător.

Trebuie să luați în considerare adăugarea de carbohidrați complecși și fibre pentru a vă completa micul dejun cu ouă. O porție de iaurt cu fructe și granola poate fi o garnitură delicioasă pentru o omletă de ouă și același lucru este valabil și pentru un smoothie de fructe bogat în proteine, potrivit wellandgood.com.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel