Sari la conținut

Consumul acestei legume ajută la prevenirea gutei, a hiperuricemiei și a bolilor reumatice

legume
Sursă foto: pixabay
Legume interzise daca ai guta

Legumele ar trebui să facă parte din alimentație, deoarece proprietățile, vitaminele, mineralele și alte beneficii ale acestora îi ajută pe oameni să aibă o stare bună de sănătate.

De altfel, site-ul Dos Farma a dezvăluit că leguma care ajută la prevenirea gutei, a hiperuricemiei și a bolilor reumatice este prazul, deoarece are proprietăți laxative și diuretice.

În ceea ce privește valoarea sa nutritivă, Fundația Spaniolă de Nutriție (FEN) a subliniat că apa este principala componentă a acestui aliment, dar este și o sursă de fibre și de unele vitamine, precum folați, vitamina C, vitamina A și B6.

„Folații contribuie la formarea normală a celulelor sanguine. Consumul a 150 g de praz asigură 48 % din aportul recomandat de această vitamină pentru populația studiată”, a explicat FEN.

Între timp, a adăugat că nu există cantități semnificative de minerale, dar poate fi menționat aportul de potasiu și fosfor.

„Calciul și fierul sunt asimilate, dar, în comparație cu alimentele de origine animală bogate în acești nutrienți, nu sunt la fel de bine asimilate ca cele de origine animală, deoarece fibrele din legume interferează cu absorbția lor în intestin”, a adăugat Fundația.

Așadar, pentru a profita de aceste beneficii, Mayo Clinic, o organizație non-profit dedicată practicii clinice, educației și cercetării, a dezvăluit o rețetă:

Supă rece de praz și cartofi

Ingrediente:

  • 4 prazuri (partea inferioară albă cu puțin verde).
  • 1 ceapă medie.
  • 1 lingură de ulei de măsline.
  • 4 cartofi medii, curățați de coajă și tăiați în felii subțiri.
  • 4 căni de stoc de pui nesărat.
  • 1/4 linguriță de mac (coji de nucșoară).
  • 2 căni de lapte degresat evaporat, răcit.
  • 6 linguri de arpagic tocat.
  • Piper negru măcinat, după gust.

Pregătirea:

1. Într-un blender sau într-un robot de bucătărie, procesați prazul și ceapa până când sunt tocate fin.

2. Într-o cratiță mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu.

3. Adăugați prazul și ceapa și sotați-le timp de aproximativ cinci până la șapte minute, până când se înmoaie și devin opace (nu se rumenesc).

4. Adăugați cartofii, stocul de pui și macul.

5. Gătiți la foc mediu până când cartofii sunt moi.

6. Turnați amestecul într-un blender sau robot de bucătărie și amestecați până la omogenizare.

7. Turnați amestecul într-un bol mare și puneți-l în frigider.

Turnați în boluri individuale și completați fiecare bol cu o lingură de arpagic și piper după gust.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel