Consumul acestei legume ajută la prevenirea gutei, a hiperuricemiei și a bolilor reumatice

Legumele ar trebui să facă parte din alimentație, deoarece proprietățile, vitaminele, mineralele și alte beneficii ale acestora îi ajută pe oameni să aibă o stare bună de sănătate.

De altfel, site-ul Dos Farma a dezvăluit că leguma care ajută la prevenirea gutei, a hiperuricemiei și a bolilor reumatice este prazul, deoarece are proprietăți laxative și diuretice.

În ceea ce privește valoarea sa nutritivă, Fundația Spaniolă de Nutriție (FEN) a subliniat că apa este principala componentă a acestui aliment, dar este și o sursă de fibre și de unele vitamine, precum folați, vitamina C, vitamina A și B6.

„Folații contribuie la formarea normală a celulelor sanguine. Consumul a 150 g de praz asigură 48 % din aportul recomandat de această vitamină pentru populația studiată”, a explicat FEN.

Între timp, a adăugat că nu există cantități semnificative de minerale, dar poate fi menționat aportul de potasiu și fosfor.

„Calciul și fierul sunt asimilate, dar, în comparație cu alimentele de origine animală bogate în acești nutrienți, nu sunt la fel de bine asimilate ca cele de origine animală, deoarece fibrele din legume interferează cu absorbția lor în intestin”, a adăugat Fundația.

Așadar, pentru a profita de aceste beneficii, Mayo Clinic, o organizație non-profit dedicată practicii clinice, educației și cercetării, a dezvăluit o rețetă:

Supă rece de praz și cartofi

Ingrediente:

  • 4 prazuri (partea inferioară albă cu puțin verde).
  • 1 ceapă medie.
  • 1 lingură de ulei de măsline.
  • 4 cartofi medii, curățați de coajă și tăiați în felii subțiri.
  • 4 căni de stoc de pui nesărat.
  • 1/4 linguriță de mac (coji de nucșoară).
  • 2 căni de lapte degresat evaporat, răcit.
  • 6 linguri de arpagic tocat.
  • Piper negru măcinat, după gust.

Pregătirea:

1. Într-un blender sau într-un robot de bucătărie, procesați prazul și ceapa până când sunt tocate fin.

2. Într-o cratiță mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu.

3. Adăugați prazul și ceapa și sotați-le timp de aproximativ cinci până la șapte minute, până când se înmoaie și devin opace (nu se rumenesc).

4. Adăugați cartofii, stocul de pui și macul.

5. Gătiți la foc mediu până când cartofii sunt moi.

6. Turnați amestecul într-un blender sau robot de bucătărie și amestecați până la omogenizare.

7. Turnați amestecul într-un bol mare și puneți-l în frigider.

Turnați în boluri individuale și completați fiecare bol cu o lingură de arpagic și piper după gust.

Recent Posts

„Sfârșitul rasei umane”: Previziunea dramatică a lui Stephen Hawking care se adeverește deja

Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai influenți oameni de știință din lume. Teoriile,…

16 minute ago

Atenție! Cine nu ar trebui să mănânce OUĂ! Pot fi dăunătoare

Ouăle sunt unul dintre alimentele preferate din meniul familiei, însoțind micul dejun și orice tip…

47 de minute ago

Cantitatea exactă de vin pe care trebuie să o bei pentru îmbunătățirea sănătății inimii și prevenirea cancerului

Vinul își are rădăcinile în Mesopotamia antică, cu aproximativ 6.000 de ani în urmă. Sumerienii…

o oră ago

Horoscop chinezesc: singurele două zodii care nu simt nimic în fața morții

Previziunile horoscopului chinezesc pentru începutul celei de-a cincea luni a anului anunță niște zile pline…

2 ore ago

Lucruri puțin cunoscute despre răstignirea lui Iisus. Ce s-a întâmplat în momentul în care Mântuitorul Și-a dat ultima suflare

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin. În timp ce mulți…

2 ore ago

Ouă pe care ar trebui să le eviți! Medic: Pot genera o toxiinfecție groaznică

Ouăle ar putea fi contaminate cu bacterii periculoase, cum ar fi Salmonella, care poate provoca…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic