luni, noiembrie 28, 2022

A trăi cu artrită poate însemna că îndeplinirea sarcinilor de zi cu zi poate fi adesea dureroasă și dificilă. NHS spune că este foarte important să mănânci o dietă sănătoasă și echilibrată dacă suferi de artrită.

Fundația pentru Artrită din Marea Britanie spune: „Bogat în vitaminele K și C, broccoli conține și un compus numit sulforafan, despre care cercetătorii au descoperit că poate ajuta la prevenirea sau încetinirea progresiei osteoartritei. Broccoli este, de asemenea, bogat în calciu, care este cunoscut pentru beneficiile sale pentru construirea oaselor.”

Te-ar mai interesa: RUNELE anunță bani și cadouri pentru ACEASTĂ zodie...

Se adaugă: „Cercetările pe șoareci arată că sulforafanul blochează procesul inflamator și ar putea încetini deteriorarea cartilajului în osteoartrita”.

Și există unele dovezi că dietele bogate în legume crucifere ar putea preveni, în primul rând, dezvoltarea artritei reumatoide.”

Artrita nu este o singură boală, ci mai degrabă o modalitate de a face referire la durerile articulare sau la bolile articulare. Există mai mult de 100 de tipuri de artrită și afecțiuni asociate.

Osteoartrita și artrita reumatoidă sunt cele mai comune două tipuri de artrită.

NHS îi încurajează pe cei care trăiesc cu artrită să aibă o dietă sănătoasă și echilibrată și să mențină o greutate sănătoasă.

Te-ar mai interesa: Nu doar de calciu ai nevoie. Iată ce alți nutrienț...

Ei explică că dietele ar trebui să includă o varietate de alimente din toate cele cinci grupe de alimente. Acestea sunt fructele și legumele, alimentele bogate în amidon și carnea, peștele, ouăle și fasolea.

Organismul de sănătate adaugă că ar trebui să includeți lapte și produse lactate și alimente care conțin grăsimi și zahăr.

Se spune: „Dacă ești supraponderal, pierderea în greutate te poate ajuta cu adevărat să faci față artritei. Prea multă greutate exercită o presiune excesivă asupra articulațiilor din șolduri, genunchi, glezne și picioare, ceea ce duce la creșterea durerii și a problemelor de mobilitate.”

Te-ar mai interesa: Constipație și dureri de spate în zona lombară: ce...

NHS spune: „Atâta timp cât faci tipul și nivelul potrivit de exerciții pentru starea ta, artrita nu se va agrava. Combinat cu o dietă sănătoasă și echilibrată, exercițiile fizice regulate vă vor ajuta să pierdeți în greutate și să exercitați mai puțină presiune asupra articulațiilor. Medicul dumneavoastră de familie vă poate recomanda tipul și nivelul de exerciții care vi se potrivesc.”

Te-ar mai interesa: Atenție femei! RUJURILE conțin un amestec de subst...

Cu toate acestea, se afirmă: „Dacă aveți artrită, este important să aveți grijă de articulații pentru a evita deteriorarea ulterioară. De exemplu, încercați să reduceți stresul asupra articulațiilor în timp ce efectuați sarcini de zi cu zi, cum ar fi mișcarea și ridicarea.”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private