duminică, mai 29, 2022

Cu toții avem niște plăceri vinovate când vine vorba de mâncare. Este foarte greu să ținem o dietă sănătoasă pe termen lung, așa că pentru mulți dintre noi este de înțeles că din când în când mâncăm lucruri dăunătoare și ne omoară încet. Pe lista de mai jos puteți găsi mai multe despre ceea ce ar trebui să evitați sau cel puțin să încercați să le limitați.

1.Sucuri acidulate

Aceasta este o idee deloc  plăcută pentru cei mai mulți dintre noi, deoarece știm că nimic bun nu iese din consumul de suc și mai ales în cantități mari. Pornind de la faptul că îți pot strica destul de rău dinții, te vor face și să te îngrași, așa că este de o importanță capitală să limitezi cel puțin cât bei, altfel sănătatea ta poate avea de suferit.

Te-ar mai interesa: Dementa: Mirosi asta? Semnul mirositor este semnif...

2 . Sos de roșii la conservă

S-ar putea să vă întrebați, cum se face că ceva de genul sosului de roșii poate fi periculos pentru sănătatea dumneavoastră când este făcut în mare parte din roșii. Trebuie să-ți spargem balonul pentru că în sosul de roșii conservat poți găsi în general sirop de porumb, iar asta poate duce la obezitate și la numeroase alte probleme cu sănătatea ta. Vestea bună despre aceasta este că puteți face singur sos de roșii acasă, care este mai sănătos și puteți adăuga mirodenii care să-l facă mai gustos și mai bun.

3. Ulei vegetal

Cu toții suntem vinovați că am folosit ulei vegetal la un moment dat în viața noastră și în fiecare zi aflăm din ce în ce mai multe despre pericolele folosirii lui în bucătăria noastră. Utilizarea uleiului vegetal poate duce la unele dintre cele mai grave boli imaginabile, cum ar fi cancerul, Alzheimer și bolile cardiovasculare. Suntem norocoși, deoarece există o mulțime de alte opțiuni pe care le puteți folosi în locul uleiului vegetal. Uleiul de avocado, uleiul de măsline și chiar uleiul de cocos sunt mult mai sănătoase, așa că vă sugerăm să începeți să utilizați unul dintre ele imediat pentru a vă îmbunătăți sănătatea.

4. Margarina

Să fim clari despre un lucru, cine ți-a spus că margarina este sănătoasă, te-a mințit, pentru că este unul dintre cele mai nesănătoase alimente pe care le poți mânca. Este vărul urât și bolnav al untului care conține grăsimi trans care îți vor deteriora vasele de sânge și chiar inima și să nu uităm că nivelul colesterolului tău probabil va trece prin acoperiș dacă îl consumi des. Dacă aveți margarină, aruncați-o la gunoi și cumpărați niște unt sau folosiți ulei de măsline sau ulei de cocos.

5. Chipsuri

Chipsurile de cartofi sunt nesănătoase din motive logice, deoarece sunt prăjite și știm că alimentele prăjite sunt cu adevărat nesănătoase. Pentru a intra în mai multe detalii despre motivul pentru care sunt nesănătoase, este pentru că conțin acrilamidă, o substanță legată de cancerul de colon, cancerul de rect, cancerul de sân și cancerul de prostată. Știm că au un gust grozav și că este greu să nu le mai mănânci, dar poți să faci propria ta versiune de chipsuri de cartofi acasă, doar folosește ulei de măsline și le coci în cuptor.

Te-ar mai interesa: Alimentația sănătoasă pentru gravide. De ce nu tre...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private