luni, octombrie 3, 2022

Consumul drogurilor a devenit din ce în ce mai mare printre tineri, anunță autoritățile. De asemenea, vârsta persoanelor care aleg să consume astfel de substanțe interzise este din ce în ce mai mică.

Drogurile sunt tot mai frecvente, observă specialiștii. Motivul de îngrijorare este și vârsta de la care tinerii încep să consume aceste substanțe.

Acestea pot dăuna grav sănătății și pot provoca dependență. În funcție de substanțele folosite, pericolul devine din ce în ce mai mare. În timp, acestea pot avea efecte negative ireversibile asupra organismului.

Te-ar mai interesa: Boala care provoacă mai multe decese decât canceru...

Consumul de droguri, ridicat în România

Consumul de droguri continuă să se mențină la cote ridicate în țara noastră, anunță RRA.

Potrivit experților, canabisul este cel mai folosit drog în rândul tinerilor. Îngrijorător este şi faptul că vârsta celor care ajung să consume astfel de substanțe este din ce în ce mai mică.

Disponibilitatea pe piața de consum a canabisului, dar și a celor care optează pentru acest tip de drog, face ca la ora actuală solicitarea să se afle pe o linie ascendentă și la nivelul județului Vâlcea.

Explicația aparține Centrului Antidrog Vâlcea, instituție ce în permanență acordă consiliere unor asemenea persoane.

Te-ar mai interesa: Profită de Revelion să îți faci plinul de sănătate...

Cei de aici ne-au precizat că dependența consumului unor astfel de substanțe este strâns legată în momentul de față de alte fenomene și anume, dependența de jocurile de noroc sau de jocurile video.

Din păcate, scade vârsta celor care ajung consumatori ai canabisului. La Vâlcea, tineri de 13-14 ani se află acum în atenția celor care monitorizează asemenea cazuri. În consecință, și orele de consiliere în școli se desfășoară acum și la gimnaziu, nu doar la nivel liceal.

Te-ar mai interesa: Cât de sănătoși sunt ficățeii de pui: Sursă de fie...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private