vineri, iunie 5, 2020

Ouăle sunt o sursă demnă de menționat atunci când vorbim despre o alimentație sănătoasă. Ele sunt bogate în calciu, proteine și vitamine. Atenție! Oricât de bune ar fi pentru sănătate nu le consuma fără limită.  

Mai exact, nutriționiștii susțin că numărul de ouă consumate pe zi, fără a risca o problemă de sănătate depinde de fiecare individ în parte. De exemplu, o persoană sănătoasă poate să consume și 2 ouă pe zi. Dar atunci când ai anumite probleme le natură cronică sau când ai probleme cu ficatul nu mânca mai mult de cinci ouă pe săptămână.

Citește și:

Reține! Dacă la analizele de sânge ți-a ieșit colesterolul mărit ar fi bine să te limitezi la un consum de 4-5 ouă pe săptămână. Explicația este aceea, că un ou conține aproximativ 220 de miligrame de colesterol. Cu alte cuvinte, este alimentul care are cel mai mare nivel de colesterol. Dar, copilului tău îi poți da până la șase ouă pe săptămână. Pe de altă parte, sunt studii care arată că atunci când exagerăm și mâncăm zilnică ouă, putem să avem probleme grave de sănătate. De exemplu, creștem riscul de ateroscleroză.

Citește și:

Cu moderație, însă, oul ne poate ajută să ne păstrăm buna funcționare a inimii. Cel puțin, așa arată unele studii realizate peste ocean.

Iată care sunt beneficiile consumului de ouă:

  • Contribuie la creșterea puterii de concentrare.
  • Ajută la dezvoltarea armonioasă a creierului. Medicii spun că un nutrient esențial existent în ou, numit colină îmbunătățește dezvoltarea creierului. Totodată, colina are un rol esențial în prevenirea defectelor din naștere, de aceea oul fiert este recomandat mai ales femeilor însărcinate.
  • Îți dă energia necesară pentru noua zi care începe.
  • Poate să prevină apariția cheagurilor de sânge. Proteinele din gălbenușul de ou sunt responsabile de inhibarea acțiunii de formare a cheagurilor.

Citește și:

Iată și ce pericole există dacă consumi exagerat ouă:  

  • Există un risc, minim, dar există de a lua Salmonela. De aceea este foarte important să ai grijă de unde cumperi ouă.. Specialiștii susțin că simptomele unei toxiinfecții alimentare se caracterizează prin stări de greață, vomă, diaree, dureri de cap și de burtă. Uneori, apar și frisoanele.
  • Indigestie, este un alt posibil efect advers al consumului exagerat de ouă.

Parteneri