duminică, iulie 3, 2022

Natasha Harris, care a murit acum 3 ani din cauza unei afecţiuni cardiace avea obiceiul să bea până la 10 litri de Cola pe zi. Această cantitate conţinând dublul dozei de cofeină recomandată zilnic şi de 11 ori mai mult zahăr decât limita normală.

Deşi, suferea deja de o afecţiune cardiacă, Natasha consuma cola încă de la prima oră a dimeneţii şi până seara când adormea. Familia tinerei spune că dezvoltase o dependenţă pentru această băutură şi avea simtome specifice sevrajului atunci când nu o consuma.

Te-ar mai interesa: Alzheimer: 10 semne timpurii care prevestesc temut...

,,Primul lucru pe care îl făcea dimineaţa era să bea cola şi ultimul lucru pe care îl făcea seara înainte să adoarmă era tot să bea cola. Dacă se întâmpla să rămână fără înnebunea, începea să tremure şi se enerva foarte tare”, explică soacra Natashei.

Reprezentaţii firmei de băuturi răcoritoare se apără spunând că nu există o dovadă concretă care să lege decesul tinerei de consumul de Coca Cola.

Ipoteză respinsă de medicul legist David Crerar care consideră că sucul i-a provocat aritmie cardiacă, o afecţiune în care bătăile inimii sunt neregulate, altenând de la prea rare la foarte dese.

Te-ar mai interesa: Cât proteine sunt într-un ou? Sigur nu știai...

,,Luând în considerare probele disponibile, Nataha nu avea de ce să moară dacă nu consuma cola în exces. Într-adevăr, firma de răcoritoare nu trebuie trasă la răspundere pentru sănătatea celor care consumă din produsele lor cantităţi excesive, însă eticheta acestor sucuri ar trebui să conţină avertismente clare cu privire la riscurile consumării cantităţilor mari de cofeină şi zahăr”, este de părere medicul Crerar. Conform unor calcule făcute de acesta, 10 litri de cola conţin mai mult de 1kg de zahăr şi peste 970mg de cofeină.
,, Cofeina în exces ar putea declanşa şi osteoponie care cu timpul să ducă la osteoporoză. De asemenea, poate cauza  rezistenţă la insulină care duce la diabet. Cola afectează şi pancreasul, rinichii, creierul însă aceste boli sunt tăcute şi nu pot fi descoperite decât în urma unui control medical. Poate apărea o cascadă de evenimente care cu timpul să scadă longevitatea şi să ducă la  moarte prematură”, adaugă expertul în nutriţie Gheorghe Mencinicopschi.

Te-ar mai interesa: Doliu în România! Un fost fotbalist și-a pus subit...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private