miercuri, decembrie 7, 2022

Vitamina E este un nutrient esențial pentru sănătatea organismului. Cu toate acestea, ca în cazul multor substanțe, consumul în exces al acestei vitamine poate poate duce la afecțiuni grave. Acest caz este cunoscut drept supradoza de vitamina E, sau intoxicația cu vitamina E.

Potrivit Healthline, consumul în exces al acestei vitamine poate cauza mai multe probleme decât credeam. Deși vitaminele sunt esențiale pentru sănătatea noastră, există circumstanțe în care ne pot afecta în mod negativ organismul. Iată care sunt simptomele și efectele secundare ale consumului excesiv de vitamina E și cum poți preveni o eventuală intoxicație.

Ce este intoxicația cu vitamina E?

Intoxicația cu vitamina E este provocată de consumul în mod excesiv al acestei vitamine, cauzând probleme de sănătate. Aceasta poate dăuna organismului, din cauza acumulării exagerate de vitamina E. Atunci când este consumată în mod corect, această vitamină este esențială pentru funcționarea normală a corpului, prevenind boli cardiovasculare, unele tipuri de cancer, probleme de vedere și anumite afecțiuni cerebrale.

Te-ar mai interesa: Pulsul mare triplează riscul de accident vascular ...

Rolul principal al acestei vitamine este să mențină vasele de sânge dilatate, oprind formarea cheagurilor. Doza zilnică recomandată este de 15 mg de vitamina E pe zi.

Simptome și efecte adverse

Consumul în exces de vitamina E poate cauza subțierea anormală a sângelui, ceea ce poate duce la sângerare masivă și deces. De asemenea, poate interveni în procesul de coagulare a sângelui, un răspuns natural al corpului în cazul hemoragiilor provocate de răni.

Cu atât mai mult, consumul excesiv de vitamina E este asociat cu un risc crescut de a dezvolta accidentul vascular cerebral hemoragic, provocat de sângerarea în interiorul creierului.

Te-ar mai interesa: Monica Pop a răbufnit după ce s-a comentat despre ...

Tratament și prevenție

În cazul unei intoxicații minore, încetarea administrării de vitamina E este cea mai bună soluție. Cu toate acestea, în cazuri mai grave, tratamentul poate necesita intervenție medicală de specialitate.

Cea mai bună metodă prin care poți preveni o astfel de intoxicație este respectarea aportului zilnic maxim. Consumul zilnic tolerabil ar trebui să fie sub 1000 mg pe zi, acumulat atât din dietă, cât și din suplimentele alimentare.

Te-ar mai interesa: RUNE 7 decembrie. Noroc pe toate planurile pentru ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private