Sari la conținut

Control inopinant la Spitalul Obregia, suspect de acte de corupție cu fonduri PNRR

acte de corupție
Sursă foto: Facebook Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia
Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia acuzat de acte de corupție cu fonduri PNRR

În spațiul public au circulat diverse informații cu privire la acte de corupție cu fonduri PNRR, motiv pentru care reprezentanții Ministerului Sănătății au făcut un control inopinant.

Este vorba de un proiect de 5,7 milioane lei pentru dezvoltarea infrastructurii medicale din spitalul aflat în subordinea Primăriei Capitalei, a spus secretarul de stat Alexandru Rogobete în urma vizitei de la Spitalul Obregia.

„Proiectul a fost aprobat pentru finanțare integrală din PNRR în 02 Februarie, iar contractul de finanțare a fost semnat la scurt timp după. Mă îngrijorează faptul că, deși au trecut aproape 6 luni de la semnarea contractului, această unitate sanitară nu a demarat efectiv procedurile de implementare, fapt care va duce nemijlocit la întârzieri în PNRR și va afecta, global, întregul program!”, a declarat secretarul de stat în MS.”

Când sunt sesizate încălcări sau vor exista suspiciuni cu privire la posibile fapte de corupție, vă asigur că vom interveni rapid

„Ministerul Sănătății, în calitate de finanțator și de coordonator național PNRR pentru componenta Sănătate monitorizează fiecare procedură de achiziție publică realizată cu bani europeni nerambursabili! Atunci când sunt sesizate încălcări sau vor exista suspiciuni cu privire la posibile fapte de corupție, vă asigur că vom interveni rapid și nu vom accepta ca cineva, indiferent cine este, să pună în pericol acest Program”, a adăugat el.

Vom rezilia contractul de finanțare!

„În urma rezultatului corpului de control, daca va fi cazul, cu siguranță vom rezilia contractul de finanțare! Acest lucru se va întampla în cazul tuturor beneficiarilor unde identificăm nereguli grave și fapte de corupție!”, a mai spus Rogobete.

Controlul vine ca urmare a unui articol publicat de Libertatea, în urmă cu două săptămâni, în care un medic de la Spitalul Obregia a reclamat la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) o posibilă faptă de corupție.

Planul de Redresare și Reziliență al României se constituie într-un document strategic ce stabilește prioritățile investiționale și reformele necesare pentru redresare și creștere sustenabilă, corelate tranziției verzi și digitale avute în vedere de Comisia Europeană.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.