vineri, iulie 10, 2020

Peste 3.500 de copii internati anual in cadrul Institutului Clinic Fundeni la sectia de Pediatrie, multi dintre ei bolnavi de cancer, beneficiaza pentru recoltarea sangelui de performantele aparatelor AccuVein, aduse pentru prima data in Romania de Asociatia Daruieste Viata.
Actrita Catalina Grama (Jojo) a fost in vizita la sectia de Oncopediatrie de la Institutul Clinic Fundeni, unde a stat de vorba cu micutii pacienti internati aici si a vazut cum functioneaza aceste aparate care se bazeaza pe tehnologia infrarosu si afiseaza o harta digitala a vascularizarii la suprafata pielii. Asociatia Daruieste Viata a investit peste 16.000 de euro in achizitionarea a trei asemenea aparate pe care le-a donat Institutului Clinic Fundeni din Bucuresti, unde ajung pentru investigatii si tratament copii din toata tara.
”Acest aparat mi se pare o minune”
Asistentele i-au explicat Catalinei Grama ca aceste aparate, permit o unnamedvizualizare mult mai buna a venelor, inclusiv la bebelusi carora li se poate lua sange din mana – lucru imposibil in lipsa acestui aparat.

Explicatiile si faptul ca a vazut cum unui copil i se ia sange, i-au declansat actritei amintiri care au marcat-o: “Cand fiul meu Achim era bebelus a fost nevoie sa i se ia sange dintr-o vena din cap, pentru ca nu ii puteau vedea altele. A fost o experienta traumatizanta pentru mine sa il vad cu un ac imens in capsorul lui foarte mic. Cred ca pentru orice parinte e la fel. Asa ca acest aparat mi se pare o minune”, ne-a marturisit actrita.
Jojo a petrecut cateva ore alaturi de copiii bolnavi de cancer si parintii acestora si a fost foarte impresionata de optimismul micutilor, in ciuda problemelor de sanatate cu care sunt nevoiti sa se lupte.
jojo1“Mi se pare foarte important sa se investeasca in aparatura performanta pentru tratamentul acestor copii si cred ca orice gest cat de mic pe care putem sa il facem, conteaza. Vreau sa ma implic in proiectele Asociatei Daruieste Viata pentru ca imi dau seama ca doar asa vom reusi sa schimbam lucrurile. Ceva la indemana fiecaruia dintre noi este redirectionarea a 2% din impozitul pe venit pentru o cauza in care crezi”, a spus Jojo.
Pentru proiectul de achizitionare a AccuVein-urilor de catre Asociatia Daruieste Viata, peste 6.000 de EURO au fost donati de Raiffeisen Bank in cadrul programului “Raiffeisen comunitati”. Restul sumei, peste 10.000 de euro, a provenit din donatii.
“Din banii stransi anul acesta din 2% din impozitul pe venit, Asociatia Daruieste Viata si-a propus sa achizitioneze AccuVein-uri pentru cat mai multe spitale din Romania. Este o tehnologie pe care noi am adus-o prima data in tara si, din cele spuse de medici, asistente si pacienti, este uimitoare”, a declarant Oana Gheorghiu, vicepresedinta Asociatiei “Daruieste Viata”.

Parteneri