joi, mai 26, 2022

„Copiii între 12 și 15 ani vor fi vaccinați în vacanțele de vară”. Vaccinul anti-covid Pfizer/BioNTech Covid ar putea fi disponibil din iunie.

Ugur Sahin, cofondatorul companiei BioNTech a făcut anunțul așteptat de toată lumea. Sahin a declarat pentru săptămânalul „Der Spiegel”, citat de rfi.fr, că vaccinul său anti-covid, produs în colaborare cu Pfizer, va fi disponibil și pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani.

Te-ar mai interesa: Remedii naturale pentru combaterea stresului...

Vaccinul anti-covid Pfizer/BioNTech Covid ar putea fi disponibil din iunie

Ugur Sahin, CEO-ul companiei, a dezvăluit că vaccinul se află în fază finală de pregătire a cererii de aprobare Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). Acesta a mai spus că evaluarea testelor „durează în medie patru până la șase săptămâni” și că se preconizează că vaccinul va ieși pe piață începând cu luna iunie.

În acest context, ministrul Sănătății din Germania s-a grăbit să dea asigurări că se va începe vaccinarea în masă a copiilor, dacă totul merge bine și nu se întâmplă „ceva atipic”.

Copiii peste 12 ani pot fi vaccinați cel târziu în vacanțele de vară”, a declarat Jens Spahn, ministrul Sănătății din Germania.

Te-ar mai interesa: Ce sunt adaptogenii și cum vă pot ajuta să vă îmbu...

Încă de la sfârșitul lunii martie, BioNTech și Pfizer au anunțat că studiile clinice de fază 3 ale vaccinului lor pentru copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani au arătat că este 100% eficientă în prevenirea bolii.

Ambele companii se luptă, de asemenea, pentru a obține aprobarea vaccinului anti-covid pentru copiii mai mici, de la șase luni în sus.

„În iulie, primele rezultate pentru copiii de cinci până la 12 ani ar putea fi disponibile, iar cele pentru copiii mai mici în septembrie. Studiile în curs până în prezent sunt foarte încurajatoare”, a spus Sahin, adăugând că „copiii sunt foarte bine protejați de vaccin”. 

Te-ar mai interesa: Studiu: Testele genetice pot reduce riscul afecțiu...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private