Sari la conținut

Copiii sunt cei mai afectați de Tulpina Delta. Octavian Jurma, epidemiolog: „Virusul se adaptează spre a continua să circule în populație, însă îi va fi tot mai ușor să circule în populația tânără”

Simptome Covid

Varianta Delta își face simțită prezența puternic în Statele Unite, acolo unde numărul cazurilor noi de coronavirus și al spitalizărilor a urcat la maximul ultimelor șase luni, din cauza răspândirii rapide a tulpinii în regiunile cu rate de vaccinare scăzute, transmite Reuters. Totodată, SUA a înregistrat și o creștere a numărului copiilor spitalizați cu Covid-19, o tendință atribuită tot variantei Delta.

Spitalele pediatrice din SUA încep să se umple cu rapiditate de pacienți cu coronavirus, în contextul începerii școlii și în mijlocul unui nou val puternic alimentat de circulația variantei Delta.

Experții sunt îngrijorați că cei mici devin, în acest nou val al pandemiei, și victime ale coronavirusului dar și vectori de transmise. Francis Collins, directorul Institutului Național de Sănătate din SUA, a atras atenția că un număr în creștere de copii se îmbolnăvesc de Covid în Statele Unite, relatează The Guardian.

Pe baza situației epidemiologice din Statele Unite, cadrele medicale din țara noastră se pregătesc pentru un nou val cauzat de tulpina Delta.

Diana Ionescu, director medical Spitalul de Copii Dr. Victor Gomoiu: „În situația actuală ne așteptăm ca numărul de copii să crească lent, dar progresiv a cazurilor de Covid-19 spre luna septembrie. Noi avem secția pregătită, avem graficul de lucru pregătit, sperăm să nu ajungem aici”

Octavian Jurma, epidemiolog: „Virusul se adaptează spre a continua să circule în populație, însă îi va fi tot mai ușor să circule în populația tânără, spre deosebire de populația mai vârstnică care se poate vaccina și care a trecut într-o măsură mai mare prin boală. E o presiune naturală către acest lucru”

Octavian Jurma spune că am împrumutat eronat ideea că virusul nu atacă populația tânără. Există vectori care favorizează infectarea în rândul copiilor.

Octavian Jurma, epidemiolog: „La tineri răspunsul este mai adecvat ca să-i spunem așa, de aceea ei fac forme relativ ușoare de boală pe care își elimină virusul rapid. Nu înseamnă că nu sunt simptomatici și nu înseamnă că nu-l pot transmite mai departe. Ei sunt vectori importanți pentru că tinerii au o mobilitate mai mare decât media populației”

Secția de ATI COVID a Spitalului de Copii Victor Gomoiu a fost plină în valul 3. Și acum medicii de acolo mai fac recupearare cu cei care au avut forme grave.

Diana Ionescu, director medical Spitalul de Copii Dr. Victor Gomoiu: „La copii, recuperarea este mult mai bună decât la adulți, dar ei vin la controale periodice, sunt trimiși către anumite proceduri de recuperare”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel