duminică, septembrie 26, 2021

O fetiță în vârstă de doi anișori, a juns la Spitalul de Urgențe din Iași, în comă. Potrivit primelor declarații ale mamei, micuța s-ar fi încat în cadă, însă pe corpul acesteia au fost găsite răni mai vechi, prin urmare a fost sesizată Poliția. Tatăl copiliei o bănuiește pe mamă că ar fi abuzat-o. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

Potrivit mătuşei celei mici, fetița de nici doi ani e în moarte cerebrală, iar tatăl este în stare de șoc.

„Are coaste rupte, capul spart, fata nu mai are nicio şansă, că e în moarte cerebrală şi tot îi repetă că fata lui e moartă. Stopul poate l-a făcut prin înec, dar coaste rupte… celelalte lovituri de unde sunt?”, a declarat Gina Ifrim, mătuşa fetei.

Fetiţa a ajuns în urmă cu câteva zile, la spital, în stare gravă. Mama celei mici le-a povestit medicilor că s-ar fi înecat în cadă, potrivit IPJ Iași.

„Aceasta le-ar fi declarat cadrelor medicale că ar fi lăsat-o nesupravegheată pe minoră pentru aproximativ 3 minute în cadă cu apă, iar când a revenit a găsit copilul inconștient”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Atât medicii, cât și rudele tatălui nu cred varianta mamei, potrivit căreia fetița s-ar fi înecat în cadă.

Familia nu crede spusele mamei. „Are nişte urme mai vechi, bănui că a fost maltratată. Medicii au întrebat: «Unde a trăit copilul ăsta?»”, a mai declarat mătuşa copilei.

În momentul în care micuța a ajuns  la spital, medicii au început manevrele de resuscitare. A fost intubată și pusă pe ventilație mecanică și abia apoi a fost transferată către spitalul de copii.

„Pacienta menţine o stare critică. Au fost anunţate instituţiile statului pentru a investiga modul de producere al accidentului. A fost solicitată şi o expertiză de la IML”, a declarat Lavinia Ionescu, medic coordonator ATI la Spitalul „Sf.Maria” din Iaşi.

Mama fetei ar fi spus că, în momentul în care a văzut-o inconștientă, a mușcat-o pe fetiță ca să reacționeze.

Ultimele stiri