Sari la conținut

Medicul Cristian Oancea: Cele 3 surse de infectare cu covid-19

imunitate împotriva COVID

Medicul român, Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara a concluzionat cele trei mai frecvente surse de infectare cu covid-19: transportul în comun, fabricile care nu respectă măsurile de protecție și petrecerile, cu precădere ale adolescenților.

„În primul rând transportul în comun. În al doilea rând, petrecerile private, mai ales ale adolescenților, care le transmit pe linie familială părinților și bunicilor. În al treilea rând, oamenii nu respectă regulile, mai ales purtarea corectă a măștilor, în special cei care lucrează în fabrici.

Ignorarea acestor măsuri, în special în ultima perioadă, de către adolescenți, care au transmis acest virus în mediul familial, cei mai afectați fiind vârstnicii. Aceste 3 mari categorii le-am depistat din anamneza cu pacienții”, a declarat Oancea.

„Am avut, cel puțin la noi în zonă, multe petreceri, cu reguli care nu se respectau, și aici autoritățile locale și-au făcut datoria. Cred că ignorarea acestor măsuri și iresponsabilitatea în special a adolescenților ne duc în punctul în care suntem. Cert este că în curând, dacă nu vom fi solidari și dacă nu vom fi responsabili, o să ajungem să tratăm oamenii în ambulanță, pentru că nu mai avem unde să-i punem”, a adăugat medicul Oancea.

Citeste si:

Cristian Oancea își manifestă speranța, ca după intrarea în vigoare a noilor restricții, de azi noapte, în termen de două săptămâni, numărul îmbolnăvirilor cu covid-19 să se plafoneze și să înceapă un proces de descreștere.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.